Sótlan és cukortalan ételekre kérnék ötleteket,recepteket mivel a feleségem autoimun betegségben szenved es 1 honapig igy kell ennie..Köszönöm.Komolytalanok kiméljenek,van elég bajom...Valakinek ötlete?
Kérdező!
Én a 7-es (cukorbeteg) válaszoló vagyok és értettem a kérdésed, hogy autoimmun betegsége van.
Azt a részét nem értettem, hogyha cukrot(répacukor) nem ehet, akkor gyümölcscukrot miért ehet? ... de végül is nem én vagyok az orvosa, nem akarok beleokoskodni.
Csak olyan füszereket szabad használni, amiben nincs semmilyen adalék - a füszerkeverékek kiesnek és a többinél is meg kell nézni az összetevöket. Célszerü bióboltban, gyógynövényboltban vagy gyógyszertárban venni szárított füszernövényeket és azt használni, akkor biztosan nincs benne sem só, sem cukor.
A petrezselyemzöld sokat segít a sóíz hiánya ellen, rengeteg ételbe lehet tenni, lehetöleg nyersen.
A cukor esetében jó lenne tudni, hogy csak a répacukor a probléma, vagy a méz is, adott esetben az jó cukor helyett.
Meg ha megírod, milyen autoimmun betegségröl van szó - ugyanis ez csak egy gyüjtöfogalom, rengeteg minden tartozik ide -, akkor könnyebb lenne recepteket is ajánlani.
"Süthetsz palacsintát, pizzát, annyira minimális só-cukor kell bele, hogy akár el is hanyagolható."
HA TILOS a só meg cukor, akkor a MINIMÁLIS is sem megengedhetö!
Azért írtam a palacsintát, pizzát, mert "..., akár el is hanyagolható"
14-es!
A mondat második részét is idézted, csak éppen nem olvastad!! Vagy annyira érthetetlen, hogy elhanyagolható = ne tegye bele!!!
11-es, nehéz egyetlen kommentben minden lehetséges félreértést előre kiküszöbölni. Friss és szárított natúr fűszerre gondoltam, egy szóval sem említettem fűszerkeveréket. (Hosszú lenne sorolni őket, és nem is mind zöld, hogy egyszerűen csak zöldfűszerként említsem őket, lásd például kömény, sáfrányos szeklice, fahéj.)
De akkor most kiegészítem a 6-os hozzászólásomat azzal a triviális információval, hogy a kérdező nézze meg minden esetben a címkéket.
Amúgy további étel ötlet: saláták. Például jégsaláta, vagy a zacskózott, vegyes saláták (utóbbiakkal könnyen változatossá tehető ez a fogás), kiegészítve pl. paradicsommal, főtt tojással, pici olíva olajjal, balzsamecettel.
Az elhanyagolható nálam azt jelenti, hogy bele sem teszem!
Kötözködni és lepontozni azt tudtok, de az értelmező szótárt még hírből sem ismeritek!
És ezek szerint még főzni sem tudtok, csak azért jártok ide, hogy trollkodjatok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!