Ezt a cukrot tényleg szokták nyársalni?
Figyelt kérdés
Van ez a puha szivacsos cukorja a Haribonak (mályva vagy pillecukor) és láttam már amerikai filmekben/rajzfilmekben hogy tűz fölé szokták tartani. Ennek mi értelme? Más lesz az íze? Ha gyújtó láng fölé teszem, azzal is elérem a kívánt hatást?2020. nov. 11. 18:07
1/7 anonim válasza:
Próbáld ki, és akkor meglátod mi értelme. Értelemszerűen megsül a cukor. A külseje ropogós lesz, a belseje pedig folyós. Nem gondoltad volna, mi? De ne a Haribo pillecukorral csináld, hanem igazi mályvacukorral, ami tényleg erre való. Amerikában sem Haribót tartanak a tűz fölé. :D
2/7 anonim válasza:
A "nyárson" sütés alkalmával -ízlés szerint-karamellizálódik a cukor.
Ezt a félig karamell/olvadt cukrot rakják utána pl keksz/piskóta lapocskák...stb közé.Előfordul,hogy olvasztanak rá csokoládét is,majd szendvicsként (ráteszel még egyet alapból) eszik.
Afféle "házi" édes szendvics.
3/7 anonim válasza:
Haribot a tűz fölé... Ez de proli. 😂😂😂
Vegyél egy zacskó rendes amerikai mályvacukrot és próbáld ki. Akkor megértés, hogy miért így eszik. Csinálj belőle s'morest!
4/7 anonim válasza:
Magyarországon is szokták. Sokkal finomabb próbáld ki
5/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat!
2020. nov. 11. 19:14
7/7 anonim válasza:
Igen, és nagyon finom. Kívül megkaramellizálódik, belül megolvad. Általában tűz fölött sütik, de mi anno osztálykiránduláson egyszerűen a gáz felett sütöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!