Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fenyőfa tüzén lehet nyársalni?

Fenyőfa tüzén lehet nyársalni?

Figyelt kérdés
2015. jún. 16. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet már mi úgy szoktuk hogy nem akkor nyársalunk amikor még ég a tűz hanem amikor már főleg csak parázs van, és csak kicsit éppen hogy ég a tűz.
2015. jún. 16. 22:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Parázs fölött süss inkább, és a fenyőparázs is jó.

Bár én az akácot jobban szeretem, mert tartósabb.

2015. jún. 17. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én fenyőn nem sütnék semmit.

Egyrészt a fenyő gyantáinak van egy jellegzetes szagú füstje, amit én nem kedvelek. Tehát míg ég a tűz, nem oké. Másrészt pl az akáchoz képest a fenyőnek alig van parazsa. Egész nagy máglyát kell rakni ahhoz, hogy leégve egy kis használható parázs maradjon belőle...

De ez csak az én egyéni nyűgöm, nyilván ha sok fenyőd van, akkor használhatod szalonnasütéshez, ha a fentiek téged nem zavarnak.

2015. jún. 17. 15:36
 4/4 Ügyet Lenke ***** válasza:
47%
nem jó, a fenyő nem arra való, keményfa kell, ha nyárson vagy tárcsán akarsz akkor láng kell, amíg még ég, ha rácson akkor meg parázs kell, a fenyőnek nincs parazsa...
2015. jún. 18. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!