Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az itt jelenlévők közül ki...

Az itt jelenlévők közül ki csinált otthon IGAZI barnamártást? Azt kérdezem hogy ő miből, hogyan, milyen alkalomra, milyen ételhez, hány fő részére? Le lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy ennek a mártásnak az elkészítése elég macerás és időigényes. Viszont érdekelne, hogy ha valaki pl. nagyobb mennyiséget csinál, akkor azt le lehet-e fagyasztani esetleges minőségromlás veszélye nélkül?

2020. nov. 9. 14:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%
te most a brown sauce-ra (HP sauce, daddy sauce) vagy a gravyre gondolsz kérdező? mert a kettő nem ugyanaz
2020. nov. 9. 16:27
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyikre sem, hanem a Magyarországon ismert barna mártásra gondolt, amit a 10-es is leírt.

2020. nov. 9. 16:55
 13/20 A kérdező kommentje:

Tisztelt válaszolók!

Pls ne öljétek egymást. Nekem az is jó, ha nem egymásnak válaszoltok, hanem az általam feltett kérdésre adtok inkább választ.

Amúgy ami a BARNAMÁRTÁST illeti: Én arra a verzióra gondoltam, amihez a csontokat előre sütőben lepirítják.

2020. nov. 9. 17:33
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
A lisztes sűrítés nélkül nyugodtan lefagyaszthatod. De berántva nem jó, mert felengedés után csomós, gusztustalan lesz.
2020. nov. 9. 17:54
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Folytatom az előzőt (14)... Már ha erre a klasszikus receptre gondolsz:

[link]

2020. nov. 9. 17:55
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"A lisztes sűrítés nélkül nyugodtan lefagyaszthatod. De berántva nem jó, mert felengedés után csomós, gusztustalan lesz."

Ez tévedés, ha felengedés után felforralja, akkor újra sima lesz, mint fagyasztás elött!

2020. nov. 9. 20:00
 17/20 anonim ***** válasza:
29%

Lehet hogy igen, lehet hogy nem...

Semmilyen főzeléket nem szokás habarással-rántással együtt lefagyasztani.

2020. nov. 9. 20:09
 18/20 anonim ***** válasza:
75%
#13 de érdekes, erről én még nem is hallottam! én csak az angol gravyt ismerem, amit a húsból kisült lével csinálnak, nem csontokkal.
2020. nov. 9. 20:42
 19/20 anonim ***** válasza:
87%

17-es: DE, SZOKÀS!!!

És ha kiolvasztás után felforralják, akkor semmi baja sincs!

2020. nov. 9. 21:44
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sütőben megpirítom a nyers, húsmaradványos csontokat, ami a színhús lefejtése után maradt. Répa, fehérrépa, hagyma megy még mellé, és héjától megszabadított paradicsom. Kevés zsír. Behintem egy kevés cukorral is a cuccot. Ha megpirultak a dolgok, akkor a tepsiből megy egyből egy fazék vízbe. Ebben a vízben elkezdem főzni a lepirított dolgokat, adok még hozzá fűszereket, worchester szószt, vörösbort, sózom stb. Habot szedem a tetejéről, ha esetleg jönne fel valami. Nagyon lassú, gyöngyöző főzéssel főzöm vagy fél napot. Utána leszűröm, és elkedzem beforralni a szűretet. Ebből később lehet készíteni mártást liszttel rántva. Rántás nélkül a besűrsödött főzet hosszabb ideig tárolható mártásalapanyagnak, gravynek meg mindenfélének. Ragukba lehet pakolni ízfokozónak is akár-vagy ahogy írták, sültek mellé szósznak. Sajnos ennél pontosabb receptet én sem tudok, és engem is érdekelne egy pontos, szakszerű leírás. Én eddig mindig csak saját kútfőből csináltam, de finom lett a végeredmény. Az is gond, hogy sosem láttam még senkit, ahogy elejétől a végéig megcsinálja, youtube-on sem. pedig biztos van ilyen valahol. Jó lenne, ha valaki linkelne ilyesmit, ha olvassa a kérdést, és tudja rá a választ :)
2021. szept. 20. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!