Az itt jelenlévők közül ki csinált otthon IGAZI barnamártást? Azt kérdezem hogy ő miből, hogyan, milyen alkalomra, milyen ételhez, hány fő részére? Le lehet fagyasztani?
Lehet fagyasztani.
Elkészülte után,külön kis(vagy nagy,attól függ mindig hogy egyszerre mennyit használsz) adagokban.NEM mélyhűtőben! Fagyasztóban fagyaszd!
Igen,időigényes,de nem macerás.
1-es: A mélyhűtő = fagyasztó!!!!
Nem tudom, mit akartál írni, de nagyon nem stimmel!
Gondolom arra célzott, hogy a fagyasztóknak kulonbozon
fokozatai vannak, amiket a csillagom jelolnek. A sima fagyasztó rekesz a hűtőben csak jégkocka fagyasztására meg rövid idejű tárolásra való.
Úristen, első, mi a különbség a fagyasztó és mélyhűtő között szerinted? Mert szerintem a kettő egy és ugyanaz. Eskü, beírtam a google keresőbe, de az égvilágon semmiféle találat nincs rá.
Egyébként kérdező a barnamártás szinte minden sült húshoz illik, és szerintem abszolút nem macerás elkészíteni, max időigényes. Rengeteg elkészítési módja van, keress egy neked tetszőt.
Én nem csinálok nagy mennyiséget, mert azért ez egy tömény szósz, nem fogy belőle túl sok (nálunk).
4!
Nyilván nem, épp ezért írta....
5!
Nezznutana a csillag jelzéseknek.
Ha már csillagok, ki az, aki nem olyan fagyasztót vesz, egyáltalán mi szükség van olyan fagyasztóra egy háztartásban, ami nem képes mínusz 18 fok alatti hőmérsékletet tartani. Számomra evidens, hogy a hűtőszekrényem fagyasztó részében fagyaszthatom az élelmiszereket! Ami csak efelett képes, az számomra nem fagyasztó/mélyhűtő!
Ekkora szőrszálhasogatást is rég olvastam itt.
Mélyhűtő alatt talán a kis hűtőknek azt az 1 kis fagyasztós rekeszét értheti, ami a hűtőn belül van, és kicsit hidegebb annál....??
Most én is kíváncsi vagyok erre hogy mi lehet a különbség, eddig úgy tudtam ugyanaz a kettő. :D
7!
Hidd el, az átlag ember nem feltetlenul ismeri a csillagok jelentését és fogalma nincs arról, hogy a saját mélyhűtője vagy fagyasztója milyen hőfokon dolgozik. Plusz nem mindenkinek van külön fagyasztója, sokan még az esetleg beépítettet sem hasznaljak
Én marhaoldalasból és zöldségekből csinálok egy tömény húslevest, nagyjából 2 liter vízzel. Ebbe csak sárga- és fehérrépát meg zellert teszek, tehát semmi kelkáposzta, vagy karalábé. Megy bele még 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma és szemesbors.
Amikor a hús puha a csonton, akkor a húsokat kiszedem, egy másik edényben csinálok 4-5 dkg cukorral karamellt, amire ráöntöm a zöldséggel együtt a levet és elkeverem benne a karamellt. Teszek hozzá babérlevelet, egy evőkanálnyi kakukkfüvet és paradicsompűrét.
A zöldségeknek teljesen el kell főniük, de ha darabos marad, akkor botmixer, vagy turmixgép.
Ehhez száraz rántás kell, tehát zsiradék nélkül pirítok kb. 6-7 dkg lisztet, amit egy kis kivett lében csomómentesre elkeverek és úgy teszem vissza.
Sült húsokhoz, főleg marhához nagyon finom (lehetőleg krumplipürével) és adagonként simán fagyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!