Gyrost hogy készítsem? Hús, öntett, minden érdekelne.
Tzatziki mártás/öntet: Lereszelek 3 uborkát, mindegy h milyen uborka, zúzok bele 2-3 cikk fokhagymát, majd jól felöntöm joghurttal.
Zöldségek: egy kisebb fej káposztát nagyon szép vékonyra felvágok, karika hagymákat bele, paradicsom szeleteket, kevés olajjal, só+ borssal jól összekeveremHúst attól függ, hogy mi van otthon, csirkemell, disznóhús jó vékonyra felvágom, fűszerezem és hirtelen megsütöm.
Majd a krumplit is megsütöm.
Én pitát nem szoktam enni vele.
Tányérra jön a krumpli, rá a zöldség, szósz, hús.
Persze meg fűszerezek mindnet ahogy szeretem.
Én igy szoktam.
csirkemellet vagy sertéscombot vékony csíkokra vágok, gyros fűszerkeverékbe pácolom és kisütöm. Önet: natúr joghurtba fokhagymát reszelek és kaprot teszek bele + pici borsot. Én "csak" zöldségeket teszek mellé: paradicsom, lilahagyma, kígyóuborka összevágva + kukorica.
Mindig így csinálom, a férjem imádja :)
Gyrososnál veszem a pitát, sztem nem éri meg kínlódni vele. 10db kerül 500Ft-ba. (ha megmarad lefagyasztom) Kenyérpirítóban ropogósra melegszik.
Nekem a Házi Arany fűszersók váltak be, legjobban a grill. 5-6órát hagyom benne állni, olajjal kicsit meglocsolva, majd grillserpenyőben megsütöm.
Öntetként joghurtba teszek zúzott fokhagymát és pici delikátot. Ezt is korábban elkészítem, hogy összeérjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!