Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyrost hogy készítsem? Hús,...

Gyrost hogy készítsem? Hús, öntett, minden érdekelne.

Figyelt kérdés
2010. aug. 10. 08:39
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
ne hogy abból a knorros porból csináld,szart se ér! tapasztalat!
2010. aug. 10. 08:44
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Én arra jöttem rá, hogy a gyros fűszerkeveréknék sokka jobb, ha több fűszerkeveréke vegyítek. Tehát én mondjuk flekken páccal, meg sültcsirke fűszersóval fűszerezem. A lényeg, hogy elég sokáig álljon a fűszerben. Én általában sertésből csinálom, combból, vagy lapockából. Felvagdosom ugye csíkokra, és wok-ban kisütöm. A szószhoz meg keverek ki tejfölt meg joghurtot, kaporral, sóval, borssal, fokhagymával. Ennek is kell érnie egy kicsit. Csinálok hozzá salátát, meg házi készítésű pitát!
2010. aug. 10. 08:50
 3/10 anonim ***** válasza:
hogy csinálod a pitát?
2010. aug. 10. 08:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Tzatziki mártás/öntet: Lereszelek 3 uborkát, mindegy h milyen uborka, zúzok bele 2-3 cikk fokhagymát, majd jól felöntöm joghurttal.

Zöldségek: egy kisebb fej káposztát nagyon szép vékonyra felvágok, karika hagymákat bele, paradicsom szeleteket, kevés olajjal, só+ borssal jól összekeveremHúst attól függ, hogy mi van otthon, csirkemell, disznóhús jó vékonyra felvágom, fűszerezem és hirtelen megsütöm.

Majd a krumplit is megsütöm.

Én pitát nem szoktam enni vele.

Tányérra jön a krumpli, rá a zöldség, szósz, hús.

Persze meg fűszerezek mindnet ahogy szeretem.

Én igy szoktam.

2010. aug. 10. 09:05
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Igazából semmi extra. Kenyértésztát készítek. Jó, tudok csalni, mert bedobálom a kenyérsütőbe, és megkeleszti, megdagasztja. Amikor kész még átgyúrom, tenyérni korongokat lapítok ki (nem kell vékonyra, kb. 1-másfél centisekre), és kb. 15 perc alatt kisütöm. Felpúposodik, és szét lehet így vágni. Megtölteni a cuccal, és kész!
2010. aug. 10. 09:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

csirkemellet vagy sertéscombot vékony csíkokra vágok, gyros fűszerkeverékbe pácolom és kisütöm. Önet: natúr joghurtba fokhagymát reszelek és kaprot teszek bele + pici borsot. Én "csak" zöldségeket teszek mellé: paradicsom, lilahagyma, kígyóuborka összevágva + kukorica.

Mindig így csinálom, a férjem imádja :)

2010. aug. 10. 09:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyrososnál veszem a pitát, sztem nem éri meg kínlódni vele. 10db kerül 500Ft-ba. (ha megmarad lefagyasztom) Kenyérpirítóban ropogósra melegszik.

Nekem a Házi Arany fűszersók váltak be, legjobban a grill. 5-6órát hagyom benne állni, olajjal kicsit meglocsolva, majd grillserpenyőben megsütöm.

Öntetként joghurtba teszek zúzott fokhagymát és pici delikátot. Ezt is korábban elkészítem, hogy összeérjen.

8/10 anonim ***** válasza:
75%
09:05-ös vagyok. A lényeg kimarad. A pita tésztába rakok jó sok fokhagymát, meg oregánót, bazsalikom!
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
De nem mindenhol van sajnos gyrosos. Nálunk speciel nincs, és kenyérsütőben, ahogy írták nem nagy dolog megcsinálni a tésztát. Mondjuk én nem fagyasztom le soha, mi nem szeretjük felengedve. Meg az én családom eleve puhán eszi, és nem ropogósan, ha meg lefagyasztom, akkor olyan lesz. Én megcsinálok egy nagy adag tésztát, és 3 napig a hűtőben sincs baja, mindig sütök ki egy adagot. Mi máshoz is esszük.
2010. aug. 10. 09:20
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok. A Lidlben felfedeztem egy csirke fűszerkeveréket, pont olyan az íze, mint amit az arabok használnak. Ugyanúgy van benne fahéj, meg római kömény. Ezek alap fűszerek a gyrosnál. Zöld-piros tasak.
2010. aug. 10. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!