Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rantotthust hany fokon kell...

A rantotthust hany fokon kell fozni?

Figyelt kérdés
xy
2020. nov. 2. 09:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%

Tőlünk az MTA Nyelvtudományi Intézet vezetője kérdezte órán, hogy mért van két külön szó, hogy sütés meg főzés...

(Elméleti nyelvészet szak első félév, nem tudta!)

2020. nov. 2. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom vannal ezek a szipi szupi gáztűhelyek amit belehet állítsni x fokra, mint " melegítsd elő a sütőt 120 fokon"


Na nekem nincs ilyen szipi szipu sütőm én csak felmelegítem miközben előkészítem.


Nyílván egy szülő/ barát/ videó sokat segítene az biztos

2020. nov. 2. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Vagy lehet a szóhasznslatból maradt meg neki,." Főzök ebédet" s ott a húsleves meg a rántott hús, krumplipürével lehet ebből gondolja h főzni kell...


De 12-15,nél többre nem is tippelem

2020. nov. 2. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/27 anonim ***** válasza:
71%

Ha papírvékonyra van klopfolva a hus, akkor magasabb hofokon sutjuk es gyorsan.


Ha 1,5cm-es a szelethus es meg sem lapogatod, akkor alacsony hofokon es lassan.


Annyit erdemes meg tudni, hogy a zsiradek amiben sutod nagyjából 170-180 fok korul mar elkezd 'egni' … ennel magasabb hofokon mar erdemes hasznalni.


60 fok korul SOUS-VIDE (szuvid)-alunk

90 foktol keszul a barbecue

120 fok kornyeken konfitalunk

150-180 fok kozott sutunk

200 foktol grillezuk a steaket


Nagyon 200 fok folott mar csak a szenegetok es a pekek dolgoznak.

2020. nov. 2. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

ennel magasabb hofokon mar (NEM) erdemes hasznalni


-elnezest, a nem szo kimaradt a mondatbol

2020. nov. 2. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/27 anonim ***** válasza:
44%

Minél lassabban keszul a hus, annál jobb lesz az allaga es nem is szarad ki.


Hirtelen sutesnel jobb esetben kisul a hus zsirja, vagy csak megtotyakosodik a czupak … lassu sutesnel a husban levo zsiradek belediffurkal a husiba es jo zaftos marad (lasd barbecue).

2020. nov. 2. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/27 anonim ***** válasza:
83%
Nem szokram főzni
2020. nov. 2. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/27 Mostmondjammeg válasza:
56%

Ha finoman akarod csinálni sertés zsírral süsd meg de ne hirtelen.

Tovább marad frissen a készétel. Étolajjal is jó lesz, de nem annyira szeretem avval, aznap megeszed, úgy finom.

2020. nov. 2. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/27 anonim ***** válasza:
200
2020. nov. 2. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 anonim ***** válasza:

16-os!

Oltári nagy baromságot mondtál!

Ha lehetne, vagy 100-szor pontoználak le!

Egy bundázott frissensültnek pont az a lényege, hogy hősokkot kapjon, és utána a bunda alatt képződő gőzöktől felpuhuljon.

Egy lassú sütésnél 3-szor annyi húsnedv sül ki a húsból, mert nem zár be egy fehérje burokba a hirtelen hősokktól!

Egy bundázott frissensült pont a lassú sütéstől szárad ki!

Egy élvezhetetlen szikkadt szar lesz, azzal etetném meg, aki megcsinálta, és közben ütném a fejét egy gumikalapáccsal.


180-175 körül érdemes sütni, és pont azért nem szabad sokat tenni egyszerre a zsiradékba, mert nagyon visszahűti azt.

A legjobb módszer, ha csak fele annyit rakunk az olajba, mint amennyi az edénybe férne, és félig sült állapotban rakjuk hozzá a másik felét.

Ha egyszerre telerakjuk, és egyszerre sül meg, akkor a zsiradék hőmérséklete akár 140 és 200 fok között is ingadozhat.

Ha utóbbi módszert használjuk, 190-170 között lehet tartani az ingadozást.


A lassú sütés által okozott extra mennyiségű húsnedv kisülése többszörös mennyiségű vizet jelent a zsiradékban.

Ez további problémákat okoz.

Egyrészt ez a víz párolog, a párolgás hőelvonással jár, így extrém módon hűti az olajat, és onnantól már tényleg csak fő az étel, és nem sül.

A másik, hogy ez a nedvesség fehérjéket is tartalmaz.

Oldhatatlan vázfehérjéket, amik kiszivárognak az olajba, és ez a vízzel kombinálva okozza az olaj habzását.

Lassan "sütve" (jobb szó erre a főzve, vagy tönkretéve) a húst, harmad annyi húst lehet megsütni egy egységnyi olajban, mint gyorsan sütve, mert annyira habzik, hogy semmit nem lehet kezdeni vele, csak kidobni.

2020. nov. 2. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!