Nem éppen sütés kategória, de nincs jobb. Kókusztekercs töltelék ötletek?
Édességekben nem szeretem a vajas alapú krémeket, de a kókusztekercs kedvenc úgyhogy eddig úgy próbálkoztam hogy tej, cukor, kókuszreszelék összefőzve majd bele kis keményítő, amitől pudingos állaga szokott lenni, de ez nem elég kemény és hűtés után se jobb a töltelék állaga.
Vaj nélküli megoldás érdekelne. Én arra gondoltam hogy tej, cukor, kókuszreszelék forralva majd pár kanál rizsliszt, ami keménnyé tenné a fehér tölteléket. Ez szerintetek finom és masszívabb lenne?
Köszönöm a válaszokat!
Több keményítő kell bele. A pudingporban ugyanaz van. Az is lehetett a baj, hogy túl sokáig forraltad, akkor elveszti a keményítő a hatását. 100 ml tejbe ha 10 g keményítőt teszel, akkor nagyon sűrű lesz, úgy tuti jó.
Ha így nem jön össze, akkor főzz besamelt, abban viszonylag kevés zsiradék van. Utána abba keverd a cukrot meg a kókuszreszeléket. De ez amúgy kémiai hatásmechanizmust tekintve majdnem azonos a keményítős/pudingos változattal, csak keményítő helyett liszt van benne, meg egy kis plusz zsiradék.
Hát igen, annyira kemény nem lesz a keményítős/pudingos variáció, mint ami a vajban levő szilárd zsírtól kemény. Esetleg ha kevés keményítős krémhez keversz sok kókuszreszeléket, tehát gyakorlatilag a kókusz összeragasztására használod a keményítős krémet. Úgy mondjuk lehet, hogy száraz lesz.
Zselatinnal próbáldtad keményíteni a krémet? Az alapból híg, hidegre dermed. Kókuszos joghurttortához szánt krémmel talán működne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!