Hogy kell igazán finom kocsonyát főzni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A legfinomabb kocsonyás sertésláb,-köröm,-fül,-farok felhasználásával készíthetjük. Ízlés szerint kevés füstölt bőrt vagy fület is tehetünk bele, és van aki valamennyi sárga-és fehérrépát is főz bele, (én egyiket sem szoktam) ezen kívül kizárólag egész borsot és fokhagymát teszek bele.
Jól megmossuk a hozzávalókat, hideg vízben feltesszük főni, lassan forraljuk fel, majd lehabozzuk, és egész lassan főzzük további 4-5 órát. 10 percet állni hagyjuk, majd a tetejéről óvatosan leszedjük egy merőkanállal a zsírt, a teljes zsírtalanításhoz még papírtörlőt is használhatunk. Ezután tányérokba szűrjük, amikbe előzőleg 1-2 gerezd zúzott fokhagymát teszünk, majd hűvös(hideg) helyen pihentetjük. Tökéletes!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mint a 2-es, a tányérba én sem rakok zúzott fokhagymát.
Ebéd után szoktam feltenni főni, kb. 17-18 órára készen, szét adagolom, nyitott ablak mellett még nyáron is meghűl annyira lefekvésig, hogy már éjszakára be lehet tenni a hűtőbe.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Annyi a titka, hogy a húst/bőrt nem szabad kispórolni belőle, mert attól lesz jó kocsonyás majd és nagyon sokáig kell főzni minél alacsonyabb fokozaton. A többi igazából ízlés kérdése.
Ha esetleg érdekel, én sok körmöt és egy kisebb darab csülköt teszek bele (van a családban, aki csak a húst szereti benne, a bőrt nem, az ő kedvéért kell a csülök). Ízesítésnek só, egész bors és fokhagyma kerül bele, ezen kívül még sárga- és fehérrépát meg egy egész, megpucolt vöröshagymát is teszek bele. Ezeket nem esszük meg, csak jó ízt a levének.
Ha elkészült, akkor a levet leszűrve tányérokba teszem és beleadagolom a húst és a bőrt. Semmi más nem kerül bele.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Semmi más nem kerül bele"
Hmmm.
No és a béka? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!