Szavazással! Zöldségleves a következő alapanyagokból: répa, karfiol, krumpli, víz, só. Mennyi sót teszel egy ilyen vagy ehhez hasonló levesbe, 2,5 liter vízhez?
A zöldség mennyisége körülbelül másfél kg.
Mindenkinek a saját ízlésére, szokására vagyok kíváncsi.
Tehát a kérdés: "Mennyi sót teszel egy ilyen levesbe, 2,5 liter vízhez?"
Azt tudod, hogy a sók nem egyformán sósak?
A legjobb, ha a használt sóddal teszel bele viszonylag keveset és ha nem elég, teszel még. De pont a só az, amit akár a tányéron is lehet beletenni, ha valakinek nem elég sós, mert a minősége ettől nem változik.
4-es: és MENNYI levest fözöl????
Mert nagyon nem mindegy, hogy 1 litert vagy ötöt!!!!!
5-ös, én nem sózom agyon az ételeket, illetve más fűszerek is mennek bele. Ételízesítő, bors + a húslevesen kívül a többi zöldséglevesbe a rántás is.
4-es voltam.
#6
Az ételízesítő is tömény só, tehát gyakorlatilag annyit használsz, mint normál sózás mellett bárki.
Zöldségleveseket nem rántjuk, hanem maximum stauboljuk.
Ezt az eljárást akkor alkalmazzuk, amikor valamit csak kevés liszttel akarunk sűríteni. Az eljárást a zöldségek pirításával kezdjük. Amikor a zöldségek megpirultak rászórjuk a lisztet és néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel vagy csontlevessel. Ezzel az eljárással készíthetjük a becsinált leveseket, egyes zsenge zöldségből készült főzelékeket is.
Soha eszembe se jutott még erre figyelni.
Szórom a sót, a végefelé megkóstolom, ennyi. Ha kell még teszek bele...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!