Írnátok bevált, egyszerű meggyes pite receptet?
Olyan receptet keresek, amibe nem kell dió és puding.
Két vékony tészta közt meggyes töltelék.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egy omlós tésztát készítesz, pl
500 g liszt, 100 g hideg vaj, 1/2 tk só, 1/2 csomag sütöpor - ezeket összemorzsolod -, 100 g cukor, 1 tojás. Gyorsan összegyúrod és fél órára hideg helyre teszed.
Utána két részre osztod és tepsiméretüre kinyújtod az elsöt, ráteszed a meggytölteléket, befeded a második tésztával, a tetejét villával megszúrkálod és 200 fokon sütöd, amíg szép lesz a szine (nekem kb 20-30 perc szokott lenni)
A töltelékhez a meggyet (friss, befött vagy fagyasztott) lecsurgatod. Az alsó tésztalapra vékonyabb rétegben süteménymorzsát/darált kekszet/darált babapiskótát szórsz, erre szórod egyenletesen a majdnem száraz meggyet, a második lap rátétele után lehet sütni.
Soha nem teszek bele diót vagy pudingot, ez mindig sikerül.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az omlós tészta 3-2-1
300 liszt 200 hideg vaj es 100 porcukor. Elobb morzsalekosra aztan osszegyurni es huto.
Köszönöm 😊
A kérdésem az, hogy ha nincs süteménymorzsát/darált kekszet/darált babapiskótát, mit szórjak ezek helyett? Gríz vagy zsemlemorzsa?
A másik pedig, meggybefőtt van, nem kell hozzá cukor, fahéj, ilyesmi?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én személy szerint az omlós tészta alját mindig elősütöm, nehogy a töltelékkel érintkező felszín takony állagú maradjon. Az elősütés mértéke attól függ, hogy:
mennyire száraz a töltelék ÉS
lapot v rácsot formázok-e a maradék tésztából a töltelék tetejére.
A gríz vagy zsemlemorzsa is jók.
Jó étvágyat!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én úgy csinálnám, mint az almás pitét. A megybefőttet jól csepegtesd le, különben eláztatja az alsó tésztát. Esetleg kicsit aprítsd össze egy részét, ne csak egész szemek legyenek. Adhatsz hozzá meggylekvárt, fahéjat.
Ha szórni akarsz valamit alá az elázás ellen, használhatsz sima morzsát, finom zabpelyhet, búzacsírát is, ha fancy akarsz lenni, mehet darált mandula is akár. A búzadarát nem ajánlom, nekem mindig kemény maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!