Milyen bevált, finom recepteket tudtok, amiket egyszerű elkészíteni, finomak és még zöldséget is tartalmaznak?
Szeretnék több zöldséget enni, viszont zöldségköretet, párolt brokkolit, stbb..-t nem szeretem. Meg az sem jó, ha mindenféle random zöldségeket beledobálok az ételbe, mert elrontja az ízét, ha nem jól választom meg.
Szeretnék valami finomat, sok zöldséggel és legyen könnyű, egyszerű, ne kelljen vele órákat vesződni.
Illetve jelenleg fogyókúrázok, tehát ne tartalmazzon sok kalóriát, pl. a rántott dolgok ki vannak zárva.
Általában sárgrépa, vöröshagyma, lilahagyma, gomba, bab, lencse, káposzta, és burgonya, édesburgonya van itthon.
Főként csirkemellet szoktam csinálni húsnak, köretnek meg rizs vagy tészta szokott lenni.
Pár példa amit eddig készítettem és jó volt:
- Zöldséges-tésztás kínai (csirkecombból, gombából, hagymából, sárgarépából)
- karfioltésztás pizza
- bolognai spaghetti, ahol cukkiniből van a tészta
Ezek alapján tudnátok ajánlani pár jó ételt, akár recepttel együtt?
Ha nem szereted a (párolt) zöldségköreteket, akkor nehéz lesz tippeket adni.
Én mégis megpróbálom, leírva a kedvencem és még egyszerű is.
Én karajból csinálom, de te csináld amiből akarod, akár csirkemellből!
Megpucolok és felaprítok egy halom zöldséget - sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, karfiol, zöldborsó, gomba, zöldbab, hagyma, ...és ami még van otthon - összekeverem sóval, kevés borssal, a felét beterítem egy beolajozott/vajazott tepsibe, rárakom a befűszerezett hússzeleteket, majd a maradék zöldséggel beterítem. Megcsepegtetem olajjal, öntök rá kb. egy dl vizet, ha van sajt, akkor reszelek rá. Lefóliázom és a közepesnél valamivel kisebb lángon (gázom van, nem hőfokmérős) puhára, omlósra, készre sütöm. Ennyi!
Nekem eszméletlenül ízlik, pedig nem vagyok zöldségfan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!