Bevált, egyszerű epres-rebarbarás süti receptet keresek, küldene valaki? Kommentben vagy üzenetben is lehet. :)
Szia :)
Én piteként szoktam készíteni. Ez is netes, de már fogalmam sincs hogy honnan szedtem. De nagyon fincsi-
A tésztához
12.5 dkg margarin
20 dkg finomliszt
6 dkg cukor
1 db tojássárgája
0.5 csomag sütőpor
0.5 csomag vaníliás cukor
1 ek tejföl
0.5 citromból nyert citromhéj
1 db tojásfehérje
A töltelékhez
20 dkg eper
20 dkg rebarbara
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott ek étkezési keményítő
A töltelékhez az epret és a rebarbarát is megtisztítjuk, és kb. 2 centis darabkákra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és kb. negyed órát állni hagyjuk.
Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, ebből lesz a rács a tetején, a maradékot pedig két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is.
Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
A töltelékről leöntjük a levet, amit engedett, majd hozzáadjuk a gyümölcshöz a keményítőt és a vaníliás cukrot.
Ezután belesimítjuk a tésztával kibélelt sütőformába.
A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk , és egyenlő vastagságú csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen a pite tetejére rakjuk, egy-egy párhuzamos csíkot kb. 2 cm távolságra egymástól. A csíkok végeit a pite szélével összenyomkodjuk.
Ezután a pitét megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és készre sütjük.
Miután kihűlt, szeleteljük. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vanília fagyit is:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!