Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gázsütőben hogyan lehet...

Gázsütőben hogyan lehet ropogós kérget sütni a húsra?

Figyelt kérdés
A sütőmben csak alsó gázégő van, semmi grill vagy hasonló funkció. Általában addig sütöm az ételt, amíg megpuhul, utána teljesen felcsavarom a gázt és adok még neki lefedés nélkül kb. 10 percet. Ezen kívül van valami trükk, hogy tényleg jó ropogós legyen a bőre?
2020. okt. 25. 08:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Ennyi. A 10 perc talán kevés.
2020. okt. 25. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
Esetleg elosutni a boret egy serpenyoben borevel lefele?
2020. okt. 25. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
A 10 perc kevés, ha mondjuk csirke combot sütsz le sem kell fedni, egy kacsát, libát nem árt, de elég 3/4-ig sütni fólia alatt.
2020. okt. 25. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Most kéreg kell rá, vagy a bőre legyen ropogós, mert nagyon nagyon nem mindegy!

És milyen hús? 40 perc alatt elkészülő csirkecomb, vagy 2,5 óra alatt elkészülő sertéscsülök?

Minden alapanyag mást igényel, és minden sütő másképp dolgozik.

Használtam már olyan gázsütőt, hogy pl a csülköt végig (!!!!) letakaratlanul kellett benne sütni, (víz nyilván volt alatta) hogy a bőre ne egyszerűen ropogós legyen, hanem olyan ropogós, és olyan átsült, hogy porhanyóssá süljön, és le lehessen ropogtatni, mint a ropit!

Gőzben hiába puhítod fel, attól csak olyan lesz, mint a rágógumi.

Lassan sütve, néha locsolgatva, és végig letakaratlanul! Nem egy esetben ez vált be!

2020. okt. 25. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
Légkeverésesbe 10 perc, a tiedbe 40 perc is lehet, és ezalatt fontos a saját zsírjával való locsogatás, úgy lesz igazán ropogós.
2020. okt. 25. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok, igen, pl kacsa és libacomb működik úgy, hogy bő 2 óra fólia alatt, lassan sütve, aztán negyed óra fólia nélkül. Na ez egy sertéscsülöknél esélytelen.
2020. okt. 25. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Nem lesz légkeverésben 10 perc alatt ropogós.

Egy 2 milliós rationalban sem. Attól függ, hogy milyen hús, milyen bőr!

A sütő csak 1 dolog. Ha egy alapanyagnak van egy technológiai igénye, azzal semmilyen sütő nem tud csodát tenni, és tizedére csökkenteni azt, amit az anyag kíván.

Ahogy mondani szoktam, 9 nő se tud 1 hónap alatt megszülni egy gyereket.

2020. okt. 25. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
#5 vagyok. Csak csirkecombban gondolkoztam, és annál igaz amit írtam (tapasztalat).
2020. okt. 25. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondtunk itt sok mindent, sokat segítene, hogy milyen húst sütnél, és milyen a sütőd.
2020. okt. 25. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

Én meg 7-es vagyok.

Csirkecombot bármilyen sütőben alapból hülyeség 1 másodpercre is letakarni.

Ez is tapasztalat...

2020. okt. 25. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!