Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kell csinálni, hogy...

Mit kell csinálni, hogy "feljöjjön" a süti?

Figyelt kérdés
Többször próbáltam már, többféle sütőben, sütőporral és anélkül, az eredmény mindig ugyanolyan lapos lett.
2020. okt. 11. 16:43
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Írom a másik receptet, ezt konkrétan piskótának írja:


18 dkg vaj

18 dkg porcukor

6 tojás

18 dkg rétesliszt

1 citrom reszelt héja

2 dkg margarin

30 dkg meggy

2 ek vaníliás cukor


a vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját majd a keményre felvert tojásfehérjét, hozzákeverjük a lisztet és a citromhéjat. margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát, a tetején elosztjuk a meggyet és mérskelten meleg sütőben megsütjük.


Na ehhez még sütőport sem írtak, de ez is ugyanolyan lapos lett mint a másik receptből készült, pedig itt külön kérte hozzáadni a tojássárgáját és fehérjét is.

2020. okt. 11. 18:18
 22/29 A kérdező kommentje:
Elő volt melegítve a sütő és nem nyitottam ki csak egyszer a végén, a tűpróbához.
2020. okt. 11. 18:21
 23/29 anonim ***** válasza:

19: épp az előbb sütöttem egy NAGYON FINOM kevert sütit.


40 dkg liszt + 25 dkg túró + másfél dl joghurt és ugyanennyi olv.vaj + 2 tojáshoz kell összvissz 10 dkg cukor. Plusz a tetejére gyümölcsök.


És pont elég édes így is.

Ezért volt meghökkentő a 30 deka liszthez az ugyanannyi cukor.

2020. okt. 11. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:

Á, ez ránézésre se jó. :) Túl melós, és nem hozza a várt eredményt.

Hidd el, nézz szét ilyen bögrés kevert tészták közt, negyed annyi idő alatt megvan, és szinte mindig jól sikerül.

2020. okt. 11. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:

23-mas, a 24-es válasz a kérdező receptjének szólt!!!


Igen, amúgy magyar recept oldalakon nagyon sok esetben lefelezik a cukor mennyiséget, őszintén szólva én se erőltetem agyvérzésig a rengeteg cukrot...


Ugyanakkor tény, hogy ezeknek a bögrés sütiknek az őshazájában előszeretettel tesznek bele ilyen sok cukrot.

Szóval biztos nem azért lett lapos a kérdezőnek, mert sok volt a cukor, ennyivel is működnie kell!

2020. okt. 11. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:

2 bögre liszt, egy bögre cukor, 1,5 bögre tej, 1tk. szódabikarbóna. Nem kell bele tojás!

30x17cm-es tepsibe szoktam tenni. Az ízesítés bármivel variálható, fűszerek (fahéj, vanília, gyömbér, lekvárok), a lisztet arányosan csökkentve kakaó, mák, dió. +Gyümölcsök, mazsola, vagy bármilyen aszalvány, durvára aprított csonthéjasok. Millió variáció, olcsón, szép magas süteménnyel.

2020. okt. 11. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 anonim ***** válasza:
56%

-alapanyagok szobahomersekletuek legyenek

-suto legyen elomelegitve 200fokra

-alapanyagokat jol ki kell dolgozni (el kell dolgozni)

-suto ajtajat nem szabad kinyitni

-elkeszult süteményt a sutoben kell hagyni kihulni


Recepted valoszinu lepeny teszta.


-vajat habosra kell keverni

-tojássárgáját majonez allagura kell keverni

-tojasfeherkebol nem kell kokemeny habot csinalni, inkabb olyan rugalmas de massziv legyen a hab

2020. okt. 11. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 anonim ***** válasza:

27+


A sutot 200 fokra melegítsd elo, de amikor beteszed a sutit vedd vissza 180 fokra. Nagyjából 40 perc a sutesi ido, de a duti tetejenek pirossagabol jol latszik mikor keszul el.

2020. okt. 11. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi ez a napló, de a valódi piskótához sajnos köze nincs.

Az alap piskóta recept nem más, mint tojás liszt és cukor, semmi más. A titok, hogy feljöjjön, és levegős legyen, igazi piskóta, hogy kőkeményre kell felverni a tojásfehérjét a cukorral. Én Varga Gábor cukrász alapreceptjein tanultam meg sütni.

[link]

2020. okt. 12. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!