Mit kell csinálni, hogy "feljöjjön" a süti?
Írom a másik receptet, ezt konkrétan piskótának írja:
18 dkg vaj
18 dkg porcukor
6 tojás
18 dkg rétesliszt
1 citrom reszelt héja
2 dkg margarin
30 dkg meggy
2 ek vaníliás cukor
a vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját majd a keményre felvert tojásfehérjét, hozzákeverjük a lisztet és a citromhéjat. margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát, a tetején elosztjuk a meggyet és mérskelten meleg sütőben megsütjük.
Na ehhez még sütőport sem írtak, de ez is ugyanolyan lapos lett mint a másik receptből készült, pedig itt külön kérte hozzáadni a tojássárgáját és fehérjét is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
19: épp az előbb sütöttem egy NAGYON FINOM kevert sütit.
40 dkg liszt + 25 dkg túró + másfél dl joghurt és ugyanennyi olv.vaj + 2 tojáshoz kell összvissz 10 dkg cukor. Plusz a tetejére gyümölcsök.
És pont elég édes így is.
Ezért volt meghökkentő a 30 deka liszthez az ugyanannyi cukor.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Á, ez ránézésre se jó. :) Túl melós, és nem hozza a várt eredményt.
Hidd el, nézz szét ilyen bögrés kevert tészták közt, negyed annyi idő alatt megvan, és szinte mindig jól sikerül.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
23-mas, a 24-es válasz a kérdező receptjének szólt!!!
Igen, amúgy magyar recept oldalakon nagyon sok esetben lefelezik a cukor mennyiséget, őszintén szólva én se erőltetem agyvérzésig a rengeteg cukrot...
Ugyanakkor tény, hogy ezeknek a bögrés sütiknek az őshazájában előszeretettel tesznek bele ilyen sok cukrot.
Szóval biztos nem azért lett lapos a kérdezőnek, mert sok volt a cukor, ennyivel is működnie kell!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
2 bögre liszt, egy bögre cukor, 1,5 bögre tej, 1tk. szódabikarbóna. Nem kell bele tojás!
30x17cm-es tepsibe szoktam tenni. Az ízesítés bármivel variálható, fűszerek (fahéj, vanília, gyömbér, lekvárok), a lisztet arányosan csökkentve kakaó, mák, dió. +Gyümölcsök, mazsola, vagy bármilyen aszalvány, durvára aprított csonthéjasok. Millió variáció, olcsón, szép magas süteménnyel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
-alapanyagok szobahomersekletuek legyenek
-suto legyen elomelegitve 200fokra
-alapanyagokat jol ki kell dolgozni (el kell dolgozni)
-suto ajtajat nem szabad kinyitni
-elkeszult süteményt a sutoben kell hagyni kihulni
Recepted valoszinu lepeny teszta.
-vajat habosra kell keverni
-tojássárgáját majonez allagura kell keverni
-tojasfeherkebol nem kell kokemeny habot csinalni, inkabb olyan rugalmas de massziv legyen a hab
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
27+
A sutot 200 fokra melegítsd elo, de amikor beteszed a sutit vedd vissza 180 fokra. Nagyjából 40 perc a sutesi ido, de a duti tetejenek pirossagabol jol latszik mikor keszul el.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem tudom, mi ez a napló, de a valódi piskótához sajnos köze nincs.
Az alap piskóta recept nem más, mint tojás liszt és cukor, semmi más. A titok, hogy feljöjjön, és levegős legyen, igazi piskóta, hogy kőkeményre kell felverni a tojásfehérjét a cukorral. Én Varga Gábor cukrász alapreceptjein tanultam meg sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!