Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kell csinálni, hogy...

Mit kell csinálni, hogy "feljöjjön" a süti?

Figyelt kérdés
Többször próbáltam már, többféle sütőben, sütőporral és anélkül, az eredmény mindig ugyanolyan lapos lett.
2020. okt. 11. 16:43
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

MILYEN süti? Nagyon nem mindegy, hogy milyen tésztát prbálsz meg készíteni: piskóta, linzer, kelt stb.

Pontosan hogyan készíted az adott sütit? Enélkül nem lehet korrekt választ adni, hogy mi lehet a hiba.

2020. okt. 11. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 A kérdező kommentje:
Van benne liszt, porcukor, tojás, vaj, sütőpor, ez a tésztája. És akkor szoktam variálni különböző módokon. Azt hiszem ez a sima piskótatészta.
2020. okt. 11. 16:50
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Az arányok? Ebből linzer is lehet, meg piskóta is!
2020. okt. 11. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:
25%
Próbáld szódabikarbónával és pici tejet tegyél bele,lehet túl sűrű a massza.
2020. okt. 11. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 anonim ***** válasza:
Mennyi liszt? Hány tojás? Mennyi cukor? Vaj a jó piskótába nem igazán kell. Hogyan állítod össze a tészát? Milyen sorrendben teszed bele az alapanyagokat?
2020. okt. 11. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen vajas tészták annyira azért nem j{nnek fel, mint egy piskóta, de ha recepttől függetlenül, a tojást szétválasztva, fehérjét habá verve teszed bele, akkor magasabb tészta várható.
2020. okt. 11. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 A kérdező kommentje:
Két féle receptből csináltam eddig, az egyiket írom most le mert az még megvan fejben. 300 gr liszt, 300 gr porcukor, 300 gr margarint írt, de én vajat tettem bele mert a margarint nem szeretjük. 4 db tojás 1 csomag sütőpor. A porcukrot keverjük habosra a vajjal (margarinnal) és a 4 tojással, majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Ez volt leírva és így csináltam. A képen egy csodálatos magas sütemény volt, az enyém meg fele akkora lett. A sütőmmel biztos nincs gond, mert nagyon magas kategóriájú és új, az ételek tökéletesek lesznek benne.
2020. okt. 11. 17:08
 8/29 A kérdező kommentje:
Nem volt sűrű a massza, inkább folyós állagú.
2020. okt. 11. 17:09
 9/29 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a recepttel van a probléma? Mivel nincs gyakorlatom, mindent úgy csinálok, ahogy le van írva. Ha gyakorlott valaki írja, és számára természetes dolgokat nem ír le, én magamtól nem fogom tudni a kis praktikákat. Tojás szétválasztásról szó sem volt.
2020. okt. 11. 17:11
 10/29 anonim ***** válasza:
71%

Ez nekem inkább valami linzer szerűségnek tűnik. Ezt ki kell nyújtani, vagy folyékonyan kerül a tepsibe?

Az is lehet, hogy kisebb edénybe kell sütni, ahhoz hogy magasabb legyen. Passz

2020. okt. 11. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!