Ha több szószt szeretnék olyan ételekhez pl,hogy mézes mustáros csirke, vagy currys csirke, akkor ha több vizet teszek hozzá, több tejszínt, akkor több szósz lesz?
Figyelt kérdés
Lehet buta kérdés de elég kezdő vagyok, és hirtelen nem találtam ezzel kapcsolatban semmit, hogy hogyan csinalhatok több szószt. Mindog nagyon leves lesz, és 2-3 evés utan elfogy.2020. okt. 11. 10:42
1/6 anonim válasza:
Önmagában a több lé azt jelenti, hogy az íz is hígul. Szóval ez nem olyan egyszerűí Ugyan az az ízanyag van több térfogatban.
Ha veszel egy adap szörpöt és egy pohár vízba rakod, akkor nyilván erősebb az íze, mintha két pohár vízbe menne.
2/6 anonim válasza:
Több szószt, ami ízre is jó, csak úgy lehet csinálni, ha a szósz minden egyes hozzávalójából többet teszel bele és teszel még bele több fűszert. Bármit fel lehet engedni vízzel, de az nagyot ront az élvezeti értéken.
3/6 anonim válasza:
Régebben divat volt a külön mártások adása a kevésbé szaftos ételekhez. Népszerű volt például a berni mártás, a barna mártás, kapor mártás, meggy mártás, hagyma mártás, sajt mártás. Nagyon finomak, talán a plusz munka miatt felejtődtek el, én szívből javaslom a használatuk.
4/6 anonim válasza:
Ha hígítod, természetesen hígulni fog az íz. Ezt úgy tudod ellensúlyozni, ha utánasózol, vagy leveskocka-törmeléket teszel bele. Nyilván nem lesz ugyanolyan, de segít.
5/6 anonim válasza:
Írd ide a recept hozzávalóit, úgy könnyebb tanácsot adni...
Egy mézes-mustáros csirke esetén egyszerű a dolog: mézből és mustárból is dupla adagot teszel hozzá. Ha van benne hagyma-fokhagyma-egyéb, azokból is. És persze a vízből-tejsíznből is.
A kérdésben a "nagyon leves lesz" nem "kevés" akart lenni?
6/6 anonim válasza:
tényleg legegyszerűbb esetben is több lénél minimum só kell bele, esetleg egy minimális ételízesítő, de ezért sokan harapnak. vagy az étel alapfűszereiből egy nagyonpici. ha pedig előjön az a probléma hogy nem elég sűrű, egy fél deci vízben elkevert lisztet adsz hozzá, nézni kell az állagot, egy teáskanálnyitól ne legyen több az elején, 1-2 perc után hogy hozzáöntötted mutatja a sűrűséget. van aki az étkezési keményítőre esküszik, de ez idővel visszahígul, csak frissen jó vele a végeredmény, cserébe kevesebb kalóriás mint a lisztes megoldás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!