Főtt krumpliból, tojásból, lisztből, vajból milyen ételeket lehet csinálni?
Kockázd össze a krumplit aztán vajon vízzel fedő alatt párold meg ha megpuhult szedd le a fedőt és pirítsd meg majd önts ra felvert tojást.
Lisztet engedd el
Köszi, de mindenképpen tészta szerű dolgot szeretnék. Az első olyan lenne mint egy krumplis rántotta, a második meg ilyen rakott krumpli szerű. (ezekkel semmi baj nincs, csak most nem ilyet szeretnék.)
Azóta már találtam ilyet, ilyesmire gondolok mint ami a videóban van.
Van ilyen étel Kérdező, úgy hívják, hogy krokett:
Krumplis lángos. Pont így készül. A vajat ki is hagyhatod, azt inkább egy kis kanál zsírral szokták összegyúrni, hogy ne ragadjon.
Arra vigyázz, hogy jól be kell lisztezni a deszkát és a sodrófát is, mert nagyon tud ragadni!
Kb. 1 cm vastagra nyújtod, és felvágod tetszés szerint rombuszokra. De remekül megtartja az alakját, én a gyerekekkel a mézeskalács formákkal szoktam kiszaggatni csillag és szívecske alakúra.
Bő olajban kell sütni.
Mi lekvárral szeretjük.
Hat ez a video eleg gagyi amit a kerdezo linkelt...meg nem ennem meg ho vegen sem!
Akkor mar inkabb krumplis langos, de nem irtad van e elesztod.
Max dodollet tudsz ezekbol az alapanyagaidbol, ami ugymond teszta-szeru es laktato.
Annyi hogy én csak lisztet rakokhozá grizt nem. Meg a szaftott olajjal is lehet csinálni. Meg a gombóc vizéből elég annyi szerintem mikor bele teszem a gombocókat én fokhagymás tejföllel szoktam enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!