Mit lehet csinálni főtt krumpliból és főtt tojásból?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
rakott krumpli.
főtt tojás, főtt krumpli, kolbász meg tejföl kell hozzá (legalábbis én ezekkel szoktam, de biztos interneten vannak másfajta rakott krumpli receptek.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
a rakott krumpli nagyon jó ötlet!(:
Mi úgy szoktuk h krupmli,tojás,kolbász,krinolin...rá besamel mártás és be sütőbe,mielőtt kész teszünk rá reszelt sajtot és vissza a sütőbe 5percre.Isteni szokott lenni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Majonézes krumpli hagymával és uborkával
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 db nagy vöröshagyma
3 db tojás
3 dl étolaj
1 evőkanál citromlé
3-4 db csemege uborka
só
Elkészítés: A krumplit sós vízben héjával megfőzzük, majd meghámozzuk, és langyosra hűtjük. A 2 nagy vöröshagymát nagyon apróra kockázzuk, enyhén sózva összekeverjük és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját egy keverőtálban 1 mokkáskanál sóval robotgéppel, olajat csepegtetve bele folyamatosan keverjük, amíg vaj keménységű lesz. Ekkor beletesszük a citromlevet apránként, folyamatos keverés mellett. A kihűlt burgonyát apró kockára vágjuk. Egy tálba leteszünk belőle egy réteget, majd a meggyengült vöröshagymából és az apró kockára vágott csemegeuborkából szórunk rá, végül a kész majonézből adunk hozzá, majd lazán összekeverjük. Ha szükséges, kicsit sózhatjuk is. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. A tetejét elsimítjuk és díszítjük, mint a hidegtálakat. Másnapra a legfinomabb, mert addigra jól összeérnek az ízek. Bármilyen húshoz, akár meleg friss húshoz, akár hideg sültekhez kiváló.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Tabáni saláta
Nagyítás!
Hozzávalók:
5 db tojás
2-3 db közepes krumpli
15 dkg sonka
1 lilahagyma
1 csapott teáskanál só
2 dl tejföl
A majonézhez:
2 db tojássárgája
1 evőkanál mustár
1 teáskanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 dl olaj
1 teáskanál citromlé
bors (frissen őrölt)
mixer a kikeveréshez
Előkészítés: A krumplit puhára, a tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni. Ha a krumpli és a tojások kihűltek, elektromos aprítóval összeaprítjuk (vagy sajtreszelõn lereszeljük). A sonkát felcskíkozzuk. A lilahagymát negyedbe vágva vékonyan felszeletjük. A majonézt elkészítjük: a tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, majd a porcukrot, a sót, és a borsot, alaposan összekeverjük. Lassan, kicsi adagokban folyatjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy csak akkor menjen rá a következô adag olaj, ha az elôzôt már teljesen felszívta a tojás! Ha a teljes olajmennyiséget felvette a tojás, hozzáöntjük a citromlevet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
Elkészítés: A felaprított krumplit, a tojást, a csíkokra vágott sonkát és a lilahagymát összekeverjük a tejföllel, majd a majonézzel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Alufóliás töltött krumpli
Hozzávalók:
6 db nagyobb krumpli
1 doboz tejföl
kb. 15 dkg sonka/gépsonka
3 tojás
kb. 10 dkg sajt
1 fej lilahagyma/3 szál újhagyma
só
bors
petrezselyem
Elkészítés: A krumplikat félkeményre, a tojásokat keményre főzöm, közben a sonkát, hagymát apró darabokra vágom. A keménytojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszelem, a telfölbe keverem, majd hozzáadom a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezem. A kihűlt krumplikat kettévágom, a belsejüket kikaparom (óvatosan, hogy a fala ne sérüljön), és az így keletkezett tálkákba a tejfölös masszát beletöltöm. A fél krumplikat óvatosan összeillesztem, alufóliába csavarom.
Utánna be a sütőbe
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Virslisaláta
Hozzávalók:
10 kisebb krumpli
4 szál füstli
4 tojás
1 marék vágott snidling vagy póréhagyma
3-4 dl tejföl
majonéz
mustár
citromlé
só
bors
porcukor
Elkészítés: A meghámozott krumplit apró kockára vágom, és felteszem sós vízben főni. A virslit és a tojásokat (jó keményre) megfőzöm. Amíg ezek kihűlnek, összevágom a snidlinget (vagy pórét), elkészítem a tartármártást. Végül mindet összekeverem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!