Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet csinálni főtt...

Mit lehet csinálni főtt krumpliból és főtt tojásból?

Figyelt kérdés
Csináltam ilyen kis szendvicseket,hogy krumpli-tojás-kolbász-sajt,de túl sok főtt krumpli és tojás maradt..a tojás még csak-csak elfogy vajas kenyérrel pl, de a krumpli?! mit csináljak belőle,amihez más kaja nem kell? Nincs sokminden itthon:/
2009. okt. 3. 10:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

rakott krumpli.

főtt tojás, főtt krumpli, kolbász meg tejföl kell hozzá (legalábbis én ezekkel szoktam, de biztos interneten vannak másfajta rakott krumpli receptek.)

2009. okt. 3. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
rakott krumpli
2009. okt. 3. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

a rakott krumpli nagyon jó ötlet!(:

Mi úgy szoktuk h krupmli,tojás,kolbász,krinolin...rá besamel mártás és be sütőbe,mielőtt kész teszünk rá reszelt sajtot és vissza a sütőbe 5percre.Isteni szokott lenni.

2009. okt. 3. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Vágd fel aprókra kis tejföl majonéz,kész a saláta,és nevezheted ahogy akarod.
2009. okt. 3. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
hát ebédre való kaja már van,szóval rakott krumpli kilőve:) Viszont az utolsónak az ötlete tetszik,köszii:)
2009. okt. 3. 11:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Majonézes krumpli hagymával és uborkával

Hozzávalók:

1 kg krumpli

2 db nagy vöröshagyma

3 db tojás

3 dl étolaj

1 evőkanál citromlé

3-4 db csemege uborka


Elkészítés: A krumplit sós vízben héjával megfőzzük, majd meghámozzuk, és langyosra hűtjük. A 2 nagy vöröshagymát nagyon apróra kockázzuk, enyhén sózva összekeverjük és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját egy keverőtálban 1 mokkáskanál sóval robotgéppel, olajat csepegtetve bele folyamatosan keverjük, amíg vaj keménységű lesz. Ekkor beletesszük a citromlevet apránként, folyamatos keverés mellett. A kihűlt burgonyát apró kockára vágjuk. Egy tálba leteszünk belőle egy réteget, majd a meggyengült vöröshagymából és az apró kockára vágott csemegeuborkából szórunk rá, végül a kész majonézből adunk hozzá, majd lazán összekeverjük. Ha szükséges, kicsit sózhatjuk is. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. A tetejét elsimítjuk és díszítjük, mint a hidegtálakat. Másnapra a legfinomabb, mert addigra jól összeérnek az ízek. Bármilyen húshoz, akár meleg friss húshoz, akár hideg sültekhez kiváló.

2009. okt. 3. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Tabáni saláta


Nagyítás!



Hozzávalók:

5 db tojás

2-3 db közepes krumpli

15 dkg sonka

1 lilahagyma

1 csapott teáskanál só

2 dl tejföl

A majonézhez:

2 db tojássárgája

1 evőkanál mustár

1 teáskanál porcukor

1 mokkáskanál só

2 dl olaj

1 teáskanál citromlé

bors (frissen őrölt)

mixer a kikeveréshez


Előkészítés: A krumplit puhára, a tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni. Ha a krumpli és a tojások kihűltek, elektromos aprítóval összeaprítjuk (vagy sajtreszelõn lereszeljük). A sonkát felcskíkozzuk. A lilahagymát negyedbe vágva vékonyan felszeletjük. A majonézt elkészítjük: a tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, majd a porcukrot, a sót, és a borsot, alaposan összekeverjük. Lassan, kicsi adagokban folyatjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy csak akkor menjen rá a következô adag olaj, ha az elôzôt már teljesen felszívta a tojás! Ha a teljes olajmennyiséget felvette a tojás, hozzáöntjük a citromlevet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.


Elkészítés: A felaprított krumplit, a tojást, a csíkokra vágott sonkát és a lilahagymát összekeverjük a tejföllel, majd a majonézzel.

2009. okt. 3. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Alufóliás töltött krumpli

Hozzávalók:

6 db nagyobb krumpli

1 doboz tejföl

kb. 15 dkg sonka/gépsonka

3 tojás

kb. 10 dkg sajt

1 fej lilahagyma/3 szál újhagyma

bors

petrezselyem


Elkészítés: A krumplikat félkeményre, a tojásokat keményre főzöm, közben a sonkát, hagymát apró darabokra vágom. A keménytojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszelem, a telfölbe keverem, majd hozzáadom a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezem. A kihűlt krumplikat kettévágom, a belsejüket kikaparom (óvatosan, hogy a fala ne sérüljön), és az így keletkezett tálkákba a tejfölös masszát beletöltöm. A fél krumplikat óvatosan összeillesztem, alufóliába csavarom.

Utánna be a sütőbe

2009. okt. 3. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Virslisaláta

Hozzávalók:

10 kisebb krumpli

4 szál füstli

4 tojás

1 marék vágott snidling vagy póréhagyma

3-4 dl tejföl

majonéz

mustár

citromlé

bors

porcukor


Elkészítés: A meghámozott krumplit apró kockára vágom, és felteszem sós vízben főni. A virslit és a tojásokat (jó keményre) megfőzöm. Amíg ezek kihűlnek, összevágom a snidlinget (vagy pórét), elkészítem a tartármártást. Végül mindet összekeverem.

2009. okt. 3. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
krumplisalátát összekevered ezt a 2őt majonézzel és kész
2009. okt. 3. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!