Mit lehet csinálni főtt krumpliból és főtt tojásból?
rakott krumpli.
főtt tojás, főtt krumpli, kolbász meg tejföl kell hozzá (legalábbis én ezekkel szoktam, de biztos interneten vannak másfajta rakott krumpli receptek.)
a rakott krumpli nagyon jó ötlet!(:
Mi úgy szoktuk h krupmli,tojás,kolbász,krinolin...rá besamel mártás és be sütőbe,mielőtt kész teszünk rá reszelt sajtot és vissza a sütőbe 5percre.Isteni szokott lenni.
Majonézes krumpli hagymával és uborkával
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 db nagy vöröshagyma
3 db tojás
3 dl étolaj
1 evőkanál citromlé
3-4 db csemege uborka
só
Elkészítés: A krumplit sós vízben héjával megfőzzük, majd meghámozzuk, és langyosra hűtjük. A 2 nagy vöröshagymát nagyon apróra kockázzuk, enyhén sózva összekeverjük és állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját egy keverőtálban 1 mokkáskanál sóval robotgéppel, olajat csepegtetve bele folyamatosan keverjük, amíg vaj keménységű lesz. Ekkor beletesszük a citromlevet apránként, folyamatos keverés mellett. A kihűlt burgonyát apró kockára vágjuk. Egy tálba leteszünk belőle egy réteget, majd a meggyengült vöröshagymából és az apró kockára vágott csemegeuborkából szórunk rá, végül a kész majonézből adunk hozzá, majd lazán összekeverjük. Ha szükséges, kicsit sózhatjuk is. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. A tetejét elsimítjuk és díszítjük, mint a hidegtálakat. Másnapra a legfinomabb, mert addigra jól összeérnek az ízek. Bármilyen húshoz, akár meleg friss húshoz, akár hideg sültekhez kiváló.
Tabáni saláta
Nagyítás!
Hozzávalók:
5 db tojás
2-3 db közepes krumpli
15 dkg sonka
1 lilahagyma
1 csapott teáskanál só
2 dl tejföl
A majonézhez:
2 db tojássárgája
1 evőkanál mustár
1 teáskanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 dl olaj
1 teáskanál citromlé
bors (frissen őrölt)
mixer a kikeveréshez
Előkészítés: A krumplit puhára, a tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni. Ha a krumpli és a tojások kihűltek, elektromos aprítóval összeaprítjuk (vagy sajtreszelõn lereszeljük). A sonkát felcskíkozzuk. A lilahagymát negyedbe vágva vékonyan felszeletjük. A majonézt elkészítjük: a tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, majd a porcukrot, a sót, és a borsot, alaposan összekeverjük. Lassan, kicsi adagokban folyatjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy csak akkor menjen rá a következô adag olaj, ha az elôzôt már teljesen felszívta a tojás! Ha a teljes olajmennyiséget felvette a tojás, hozzáöntjük a citromlevet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
Elkészítés: A felaprított krumplit, a tojást, a csíkokra vágott sonkát és a lilahagymát összekeverjük a tejföllel, majd a majonézzel.
Alufóliás töltött krumpli
Hozzávalók:
6 db nagyobb krumpli
1 doboz tejföl
kb. 15 dkg sonka/gépsonka
3 tojás
kb. 10 dkg sajt
1 fej lilahagyma/3 szál újhagyma
só
bors
petrezselyem
Elkészítés: A krumplikat félkeményre, a tojásokat keményre főzöm, közben a sonkát, hagymát apró darabokra vágom. A keménytojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszelem, a telfölbe keverem, majd hozzáadom a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezem. A kihűlt krumplikat kettévágom, a belsejüket kikaparom (óvatosan, hogy a fala ne sérüljön), és az így keletkezett tálkákba a tejfölös masszát beletöltöm. A fél krumplikat óvatosan összeillesztem, alufóliába csavarom.
Utánna be a sütőbe
Virslisaláta
Hozzávalók:
10 kisebb krumpli
4 szál füstli
4 tojás
1 marék vágott snidling vagy póréhagyma
3-4 dl tejföl
majonéz
mustár
citromlé
só
bors
porcukor
Elkészítés: A meghámozott krumplit apró kockára vágom, és felteszem sós vízben főni. A virslit és a tojásokat (jó keményre) megfőzöm. Amíg ezek kihűlnek, összevágom a snidlinget (vagy pórét), elkészítem a tartármártást. Végül mindet összekeverem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!