Miért kell a sütikbe zsiradék?
Figyelt kérdés
Én próbálok egészségesen élni, így rendszeresen kihagyom a süteményeimből a zsiradékot ( és persze nem fehér lisztel és cukorral sütök) mégis nagyon finomak lesznek. De talán mégfinomabb lenne ha legalább az írt zsiradék egy részét bele tenném? Vagy esetleg az állagán javítana? A kelt tészták kezelhetőbbek lennének esetleg?2020. okt. 2. 15:11
11/12 anonim válasza:
Kérdező, itt egy lekváros bukta recept. Csak a fő összetevőket véve, egy tepsinyi mennyiséghez kell fél kiló liszt, és 5-6 dkg vaj. Ez kb. 20-24 bukta.
A liszt 100 g-ja 337 Kcal, tehát van az egész tepsiben 5x337 kcal.
A vaj 101 g-ja 742 kcal, tehát az egész tepsiben van kb. 370 Kcal.
Elhanyagolható a liszthez képest.... Főleg az egy adagra jutó része. Talán 1 dkg jut egy adagnyiba (mondjuk 3-4 bukta). 74 Kcal.
Nudli. :)))
És ha nem teszed bele, nem lesz finom a bukta.
12/12 anonim válasza:
#10 Ja, annyi évvel ezelőtt az ember még nem is használta annyira az agyát, mint most. A szellemi munka szénhidrátot igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!