Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a sütikbe zsiradék?

Miért kell a sütikbe zsiradék?

Figyelt kérdés
Én próbálok egészségesen élni, így rendszeresen kihagyom a süteményeimből a zsiradékot ( és persze nem fehér lisztel és cukorral sütök) mégis nagyon finomak lesznek. De talán mégfinomabb lenne ha legalább az írt zsiradék egy részét bele tenném? Vagy esetleg az állagán javítana? A kelt tészták kezelhetőbbek lennének esetleg?

2020. okt. 2. 15:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, itt egy lekváros bukta recept. Csak a fő összetevőket véve, egy tepsinyi mennyiséghez kell fél kiló liszt, és 5-6 dkg vaj. Ez kb. 20-24 bukta.


A liszt 100 g-ja 337 Kcal, tehát van az egész tepsiben 5x337 kcal.

A vaj 101 g-ja 742 kcal, tehát az egész tepsiben van kb. 370 Kcal.


Elhanyagolható a liszthez képest.... Főleg az egy adagra jutó része. Talán 1 dkg jut egy adagnyiba (mondjuk 3-4 bukta). 74 Kcal.


Nudli. :)))


És ha nem teszed bele, nem lesz finom a bukta.

2020. okt. 2. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
20%
#10 Ja, annyi évvel ezelőtt az ember még nem is használta annyira az agyát, mint most. A szellemi munka szénhidrátot igényel.
2020. okt. 3. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!