Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Besamel mártás tej helyett...

Besamel mártás tej helyett vízzel is működik vagy neki se kezdjek?

Figyelt kérdés

2020. szept. 30. 14:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

#4 adta az egyedüli jó választ, mégis ő van lepontozva. (meg én leszek hamarosan)

A bechamel definíciója: világos vajas rántás forró tejjel felengedve.

(ízesítése felhasználástól függően)

2020. szept. 30. 15:35
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Nem az a gond, hogy nem vagyunk tisztában a definícióval, ahogy a Kérdező is pontosan tudja, hanem az, hogy tej nélkül hogy tudná megoldani a helyzetet. Erre kapott segítségül(!) hasznos válaszokat.

2020. szept. 30. 15:41
 13/20 anonim ***** válasza:
70%

Mert nem a kukacoskodó definícióírás volt a kérdés.

Ha valaki nem eszik tejet, vagy épp nem elérhető számára, akkor mi hasznos lenne abban, hogy ez meg az a definíciója a mártásnak? Hasznosnak számít egy olyan tipp, hogy mit használhatna a tej helyett. A szakácskönyv bemásolgatása nem sokat segít.

2020. szept. 30. 15:43
 14/20 anonim ***** válasza:
38%

Nem kukacoskodás volt a cél. A kérdés az volt, működik e a besamel mártás tej helyett vízzel. Nem, nem működik, mert az nem besamel lesz, hanem vizes rántás, ergo a válaszom tökéletes volt.

A Kérdező nem írta, konkrétan mihez használná és miért kell tej nélkül, így ennél több segítséget nem lehet neki adni

2020. szept. 30. 15:57
 15/20 anonim ***** válasza:
68%

Ugyan már, régebben én is pont arról érdeklődtem az oldalon hogy tej helyett más alapanyaggal lehet-e csinálni VALAMI mártást, ami HASONLÍT a besamelre (bele akartam főzni egy fogásba, mindegy volt hogy mi az, csak krémes állag kellett), én is kaptam a kioktatást sok válaszon keresztül, hogy Az MáR nEm BeSaMeL......

Mindenki tudja hogy az már nem papírforma szerinti besamel, de nem ez a kérdés.

2020. szept. 30. 16:00
 16/20 anonim ***** válasza:
35%

15!

Ha így kérdezed és elmondod mire kell, hidd el kapsz tanácsokat, így ebbe csak idióta fog bele kötni.

2020. szept. 30. 16:23
 17/20 anonim ***** válasza:
76%

11/14-es: a kérdés alapján egyértelmüen feltételezhetö, hogy a kérdezö TUDJA, mi az eredeti bechamel, ezért nem az érdekli, hoyg tej nélkül tud-e ugyanolyat elöállítani, hanem a szöveget értelmezve arra kiváncsi, hogy vízzel elkészítve mennyiben lesz más ízre/állagra, illetve használható eredmény lesz-e belöle.

Mivel feltételezte, hogy az emberek többsége képes felfogni a kérdés értelmét - és nem a szó szerinti jelentését - ezért nem írta ki bövebben, hoyg bechamelhez HASZONLÓ valamit akarna készíteni, feltételezte, hogy ennyit képes egy értelmes ember összehozni agyilag.

Éppen ezért nem hasznos a te válaszod, és ezért azok a többieké, mert a kérdés értelmére válaszoltak és segítö tippeket adtak a kérdezönek.

2020. szept. 30. 16:40
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Így kezdtem, hogy ezt leírtam. :)

2020. okt. 1. 08:47
 19/20 anonim ***** válasza:
18%

#11 vagyok. Nem kellett definíciót böngésznem, másolnom, szakács vagyok. És kitartok amellett, hogy a #4 adta az egyedüli normális választ (előttem).

Nem gondoljátok, hogy a kérdés is lehetne pontosabb? Mert ahogy a #4 írja, ha a 3 alkotóelemből 1 hiányzik, az már nem bechamel.

Ez teljesen helytálló!

Ha a kérdező azt is tudatta volna velünk, hogy mondjuk laktóz érzékeny és a bechamelt szeretné valami hasonlóval behelyettesíteni, akkor nem az lett volna az eredmény, hogy az unatkozók egymásnak ugranak.

Ha nem érdekel a definíció, akkor megismételni tudom csak a #4-es hozzászólót.

De ha mást szeretnétek, akkor ez a válaszom kedves kérdező:

N E M, N E M M Ű K Ö D I K !

2020. okt. 1. 21:38
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

De, ugyanez lett volna az eredmény akkor is, ha a kérdező leírja hogy mást szeretne a tej helyett mert tejérzékeny. Mint írtam, már próbáltam így kérdezni, és csak kukacoskodást kaptam.

2020. okt. 2. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!