Besamel mártás tej helyett vízzel is működik vagy neki se kezdjek?
Nem anélkül ne!!
Liszt meg viz abból csiriz lenne!
Nem lenne az igazi, mert egy rántásízű cuccot kapnál.
Viszont ha vajon pirítottad a lisztet (ahogy elő van írva) van sajtod és jócskán reszelsz bele, + egy kis só, bors, akkor már öntheted valami rakottas tetejére.
Egyébként attól is függ, hogy mit akarsz készíteni.
Elsö:
"Nem anélkül ne!!
Liszt meg viz abból csiriz lenne!"
A bechamel NEM liszt meg tej, vaj is van benne -szóval amit írsz, az értelmetlen dolog.
1-7-es
Csiriz = nyers (és nem pirított!) liszt meg víz.
A liszt+víz összefözve egy íztelen mártás lenne, nem csiriz - az ugyanis egész más.
A bechamelt vízzel készítve (vaj, liszt, víz) hasonló eredménytkapsz, mint tejjel, de ízben más, de megfelelöen füszerezve - vagy ahogy korábban írták, zöldségfözölét vagy húsleveset használva - ettöl még jó ízü mártást lehet készíteni, csak ettöl kezdve nem bechamel a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!