A hajdúságon kívül miért nem ismerik a slambucot?
Figyelt kérdés
#slambuc #Hajdusag
2020. szept. 27. 12:22
11/23 anonim válasza:
Én szabolcsi vagyok és nem ismerem.
12/23 anonim válasza:
Én most néztem hogy pirított krumplistészta
13/23 anonim válasza:
#11-12: Esetleg úgy, hogy öhöm? Vagy öreglebbencs?
14/23 anonim válasza:
Ez végül is ugyanaz, mint a lebbencsleves, csak zöldségekkel?
15/23 anonim válasza:
Uhh, én nem is tudtam,hogy ezt sokan nem ismerik a hajdúságon kívül. Tök jó, van egy nemzeti-megyei kajánk😂
16/23 anonim válasza:
#14: Nem egészen. Nem kell bele pirospaprika, meg zöldségek. Csak szalonna, hagyma, só, bors (ezt sokan vitatják), krumpli meg lebbencstészta.
Ami még különbség: a lebbencsleveshez lepirítom a tésztát, a slambuchoz nem
És nagyon sokszor kell forgatni.
17/23 anonim válasza:
Miért kéne ismerni? Ez olyasmi, mint a "magyar konyha világhírű", de ez a világhír csak a környező országokra terjed ki?
18/23 anonim válasza:
14, bár alapanyagokat tekintve elég hasonlóak, de ég és föld az ízük. A slambucnak egyedi íze van, nálunk gyerekkoromban is megkülönbözetettük otthon, hogy slambucot eszünk aznap vagy lebbencslevest vagy krumplis tésztát. Tök más ízű ételek.
19/23 anonim válasza:
#16, nyugodtan lepiríthatod a lebbencs tésztát (én gyakorlatilag megsütöm), úgy lesz aztán igazi a slambuc.
20/23 anonim válasza:
Én gyaméként ismerem, de a slambuc név talán elterjedtebb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!