Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldséges krokett - sütési...

Zöldséges krokett - sütési problémák?

Figyelt kérdés

Zöldséges krokett sütésekor szétesik, nem lehet megfordítani.


Az összetevök: fött, áttört krumpli, sárgarépa, zöldborsó megpárolva, plusz füszerek. Ez egy kifejezetten stabil massza, nem lágy, jól formázható.

Ebböl kell kroketteket alakítani - ez eddig nem gond, zsemlemorzsába forgatni és kiolajozott serpenyöben megsütni mindkét oldalát.

A probléma, hogy nem lehet megfordítani, mert szétesik, illetve nem marad tartása.

A kérdés, hogy milyen módszerrel lehet úgy megsütni, hogy normál formája maradjon - a segítö tippeket elöre is köszönöm.


Tojás vagy más egyéb összetevö nem kerülhet bele egészségügyi okokból.


Elvileg müködnie kellene -van róla kép a neten -, de valamit feltehetöen nem jól csinálok, amiért mégsem lesz jó.



2020. szept. 23. 11:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
keress a tojás helyett valami "összefogót".
2020. szept. 23. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Elvileg a krumpli az "összefogó"
2020. szept. 23. 11:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el ezt! [link]



"Kötőanyagként


Ha a lényeg az összetartó erő, fasírtban, vagdaltban, süteményben, akkor az alább felsorolt alapanyagokkal lehet a tojást helyettesíteni. Az adatok egy tojásra vonatkoznak.


1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz

1 evőkanál chia mag + 3 evőkanál víz

1 evőkanál csicseriborsóliszt

1 teáskanál étkezési keményítő

2 evőkanál őrölt zabpehely

100 gramm főtt, pürésített bab vagy burgonya


Mindegyik helyettesítőnél fontos az áztatás, hiszen csak nedvesség hatására oldódnak ki, lesz az állaguk olyan, mint a tojásé. A chia mag és a lenmag például zselés, a zabpehely és a keményítő ragacsos lesz, ha vízzel érintkezik. Ha elfelejtjük előre beáztatni a tojáshelyettesítő-anyagokat, akkor hagyjuk pihenni a kész tésztát sütés előtt, a tésztában található nedvesség el fogja indítani a folyamatot."

2020. szept. 23. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A krumpli nem összefogó.


A tojás azzal fogja össze normál ételekben a masszát, hogy hő hatására megszilárdul.

A krumpli már eleve száraz, és nem változik az állaga a masszában a hő hatására.

2020. szept. 23. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

ő is tesz belel utifűmaghéjat!

[link]

2020. szept. 23. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne fritőzben süsd hanem sütőben, szilikonos sütiformában, így gusztább is lesz és nem szívja meg magát olajjal.


Nekem van ilyen rózsa forma muffin formám, ünnepekre ebben készül a krokett.

2020. szept. 23. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket.
2020. szept. 23. 13:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is sütőben szoktam, nem esnek szét :)
2020. szept. 23. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Amit nem értek, hogy a svájci rösti miért müködik, amikor az csak krumpliból van minden egyéb "összefogó" anyag nélkül.


Egyébként lehet, hogy páran félreértettek, nem frittelni akarom, csak úgy sütni, mint a röstit vagy a palacsintát, azaz éppen csak kiolajozott serpenyöben.


Mivel csak egy személynek kellene ilyet készíteni, ezért a sütöt nem indítanám be, ha lehet.

2020. szept. 23. 16:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A svájciak azért elég keményen beledöngölik a röstimasszát a serpenyőbe! Kitölti az egész serpenyőt, fedővel fordítják.

Kipróbálhatod esetleg a krokett masszáddal is. Lehet, hogy műxik így....

2020. szept. 23. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!