Zöldséges krokett - sütési problémák?
Zöldséges krokett sütésekor szétesik, nem lehet megfordítani.
Az összetevök: fött, áttört krumpli, sárgarépa, zöldborsó megpárolva, plusz füszerek. Ez egy kifejezetten stabil massza, nem lágy, jól formázható.
Ebböl kell kroketteket alakítani - ez eddig nem gond, zsemlemorzsába forgatni és kiolajozott serpenyöben megsütni mindkét oldalát.
A probléma, hogy nem lehet megfordítani, mert szétesik, illetve nem marad tartása.
A kérdés, hogy milyen módszerrel lehet úgy megsütni, hogy normál formája maradjon - a segítö tippeket elöre is köszönöm.
Tojás vagy más egyéb összetevö nem kerülhet bele egészségügyi okokból.
Elvileg müködnie kellene -van róla kép a neten -, de valamit feltehetöen nem jól csinálok, amiért mégsem lesz jó.
Olvasd el ezt! [link]
"Kötőanyagként
Ha a lényeg az összetartó erő, fasírtban, vagdaltban, süteményben, akkor az alább felsorolt alapanyagokkal lehet a tojást helyettesíteni. Az adatok egy tojásra vonatkoznak.
1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz
1 evőkanál chia mag + 3 evőkanál víz
1 evőkanál csicseriborsóliszt
1 teáskanál étkezési keményítő
2 evőkanál őrölt zabpehely
100 gramm főtt, pürésített bab vagy burgonya
Mindegyik helyettesítőnél fontos az áztatás, hiszen csak nedvesség hatására oldódnak ki, lesz az állaguk olyan, mint a tojásé. A chia mag és a lenmag például zselés, a zabpehely és a keményítő ragacsos lesz, ha vízzel érintkezik. Ha elfelejtjük előre beáztatni a tojáshelyettesítő-anyagokat, akkor hagyjuk pihenni a kész tésztát sütés előtt, a tésztában található nedvesség el fogja indítani a folyamatot."
A krumpli nem összefogó.
A tojás azzal fogja össze normál ételekben a masszát, hogy hő hatására megszilárdul.
A krumpli már eleve száraz, és nem változik az állaga a masszában a hő hatására.
ő is tesz belel utifűmaghéjat!
Ne fritőzben süsd hanem sütőben, szilikonos sütiformában, így gusztább is lesz és nem szívja meg magát olajjal.
Nekem van ilyen rózsa forma muffin formám, ünnepekre ebben készül a krokett.
Amit nem értek, hogy a svájci rösti miért müködik, amikor az csak krumpliból van minden egyéb "összefogó" anyag nélkül.
Egyébként lehet, hogy páran félreértettek, nem frittelni akarom, csak úgy sütni, mint a röstit vagy a palacsintát, azaz éppen csak kiolajozott serpenyöben.
Mivel csak egy személynek kellene ilyet készíteni, ezért a sütöt nem indítanám be, ha lehet.
A svájciak azért elég keményen beledöngölik a röstimasszát a serpenyőbe! Kitölti az egész serpenyőt, fedővel fordítják.
Kipróbálhatod esetleg a krokett masszáddal is. Lehet, hogy műxik így....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!