Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegán lasagne recept?

Vegán lasagne recept?

Figyelt kérdés
A tészta receptje is érdekel!
2020. szept. 21. 21:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%
Kedves kérdező! Ajánlom a streetkitchen oldalt, ha még nem ismered. Jó kis vegán fogások vannak,azt hiszem nemrég láttam pont lasagne receptet is.
2020. szept. 22. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

A tésztához: durumlisztet kell venni és 100 g-hoz kb 3-4 evökanál víz kell, annyi, hogy éppencsak össze lehessen dolgozni, keménynek kell lennie.

Letakarva legalább fél órát pihenteti, ezután lehet nyújtani. A pihentetés alatt lágyul a tészta. Kinyújtás után lehet darabolni és vagy frissen felhasználni vagy megszárítani meleg helyen.

Megszárítva és száraz helyen tartva egy évig is eláll.

2020. szept. 22. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok vegán, szóval tészta receptet nem tudok, de gyakran csinálok spenótos-cukkinis-gombás lasagne-t, szerintem nagyon finom. Ezekkel a zöldségekkel is kipróbálhatod.
2020. szept. 22. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Kb ugyanúgy mint a normál lasagne, csak a húst, a tejet és a sajtot kell kiváltani.


Nem magyarországon élek, de itt van ez a quorn nevű cucc, ami nem szója hanem egy fajta gombából van, jellegre és állagra nagyon közeli a darált marhahúshoz, de nincs állatíze.

Nem kizárt hogy importálják, itt minden mezei tecsó-aldiban van, bioboltban érdeklődj.


Dióból és egyszerű gombából is lehet valami hasonlót kihozni, vizuálisan nem lesz olyan de ìzre finom. A gomba fontos rész, mert ennek a leve adja a szószt, a dió az ízt és a textúrát.


Hozzávalók:


Durum lasagne lap

Zsemlemorzsa (ha lehet házi, ami nagyszemű

Petrezselyem zöld

Vegán sajt ha van

Dió


Piros szósz:

Gomba és laskára vágott dió és/vagy Quorn vegán mince

Sűrített paradicsom

2-3 friss nagyméretű paradicsom, ami jó aromás

1 kis fej vöröshagyma

1 kis sárgarépa

2-3 gerezd fokhagyma

Friss bazsalikom

Friss kakukkfű

Friss petrezselyem

Olivaolaj

Bors


Fehér szósz:

Szójatej, ha lehet a barista szériából mert az hőállóbb

Sima fehérliszt

Nem túl aromás olivaolaj

Fehérbor

Szerecsendió (én egészből szoktam reszelni, így frissebb)

Bors


Kellékek:

Kenyérforma (vagy egyéb magas falú sütésálló tál vagy tepsi)

Habverő

2 lábas



A két szószt rutinosabbak szimultán csinálhatják, de ha kevésbé tudsz többfelé figyelni akkor kezdd a pirossal.


A vörös és a fokhagymát kis olajon üvegesre pirítom, aztán mehet bele a gomba/dió vagy a quorn mince abban az arányban ami neked tetszik. Megsózom, hogy a gomba levet eresszen, illetve megvárom amíg a mince kiolvad. Mehet rá a répa, lereszelve vagy karikázva, ez jó ízt ad. Ha kell adj hozzá egy kis vizet.

Felszelem a paradicsomot, és hozzáadom, meg a pürét is. Ha a répa is átfőtt, mehet rá a zöldfűszer. Fedő alatt néha kavargatva szép egyenletesre főzöm.


A fehér szószhoz az olajon megpirítom a lisztet, majd ha már zsemlemorzsa színű, a tűzről lehúzva szépen apránként mehet bele a tej. Ne egyszerre tedd bele mert csomós lesz, csak egy picit, habverővel elkever, megint egy picit. Ha benne van a tej, mehet bele a fűszer és a fehérbor.

Ha kb joghurt állaga van, akkor jó.


A kenyérformát alaposan megkenem olajjal, és meghintem liszttel. Mehet bele az első száraz tészta lap, aztán fehér szósz, tészta lap, piros szósz, tészta lap amíg kb teli lesz a forma. A szósz réteg legyen szép vastag mert ebben fő meg a tészta, és a sót is felszívja, szóval ezzel is számolni kell.

Az utolsó réteg piros szószra tesszük a maradék fehéret és megszórjuk petrezselymes zsemlemorzsával, dióval ès ha van vegán sajttal.


Lassú tűzön jó 35-40 percig sütöm. Ha megsült, a sütőben kihűtöm, így szépen felszívja a levet, és nem lesz lucskos. Aztán 5-10 perc újra melegìtés után tálalható.

2020. szept. 23. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!