Valami jo kis suti recepteket irnatok?
Mégis milyenre gondoltál? Én azokat szeretem, amit gyorsan el lehet készíteni, esetleg sütni sem kell, de finom. Íme:
ALMÁS-KEKSZES:
½ kg. keksz,
1l víz, 1kg pucolt alma, 20 dkg cukor, fahéj- ezt kompótnak megfőzni
Ha megfőtt, 3 vaníliás pudingot kikavarunk 1-2dl kompótlével, majd a többihez öntjük.
Az alsó sor kekszre kanalazzuk ezt a forró almás krémet, s rá újabb sor kekszet teszünk. A tetejére csokimáz kerül ( tejjel kicsit hígítva ).
Ez közepes tepsibe való adag.
TIRAMISU:
Hozzávalók:
1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej
1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell ) + 3dl tej
1 cs. Babapiskóta
1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )
1 rumaroma
1 natúr vajkrém
Elkészítés:
A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.
A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.
Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.
LUSTA PITE:
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
1/2 kg túró
22dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
2dl tej
2 tojás
1/2 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom
10 dkg mazsola
(de el tudom képzelni, hogy legyen benne megy, vagy lekvár)
Elkészítés:
1.A r.lisztet összekeverjük a porcukorral, sütőporral, fél citrom reszelt héjával. 5 dkg vajjal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a lisztes keverék felét.
2. A túrót kruplinyomóval rányomjuk, megszórjuk a van. cukorra, reszelt citromhéjjal, mazsolával, maj rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
3. A tejben elkeverjük a tojásokat, és a tepsiben levőket meglocsoljuk vele. És apró darabokra vágva rászórjuk a maradék vajat.
4. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Szia!
Tudok egy nagyon jó pogácsa receptet, nagyon egyszerű és nagyon finom!!!A család megőrül érte :) !
Mindent csak kb. írok le,mert nem gond ,ha valamiből több ,vagy kevesebb van benne, nem lehet elrontani :) !
1kg burgonyát megfőzöl, ha megfőtt összetöröd, teszel hozzá egy kocka margarint, egy nagy doboz tejfölt, 20 dkg ledarált megy apróra vágott sonkát, tehetsz bele 10-15 dkg reszelt sajtot, majd lisztet teszel bele, ne ijedj meg sok liszt kell bele, majd egy kg. Aztán pogácsát formázol én nem szoktam nyújtogatni kézzel szépen megformálom őket, tojás sárgájával megkened, sajtot teszel a tetjükre! Sütőben addig sütöd, hogy a pogik megpiruljanak! NEm muszáj kikenni a tepsit!
Jó étvágyat hozzá! Ez nagyon jó ,mert nem kell keleszteni ,nagyon gyorsan készen van, sok van belőle, és mindenki imádja!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!