Lehet teljesen szálkamentes halat készíteni?
A Konyhafőnök című műsort követem és azt vettem észre, hogy a séfek a legapróbb halszálkáért is haragszanak. Én nem gondoltam, hogy ez ennyire szigorú dolog, étteremben is van néhány szálka a halban, úgy voltam vele, hogy a hal ilyen, ez természetes, nem lehet minden egyes szálkát eltüntetni, csak a nagy részét, aki halat rendel, az ennek tudatában rendeli.
Viszont ezek szerint az ő éttermeikben tökéletesen szálkamentes a hal? Hogyan lehet ezt elérni? Szinte minden helyen szoktam találni szálkákat, ha azt mind kivágják, akkor nem is maradna egy szép alakú szelet.
Az irdalásos módszert is hallottam már, az tényleg tökéletes eredményt hoz?
Köszönöm!
Attól függ, hogy milyen halból!
Ami alapból (legalább nagyjából ) szálkamentes, abból elképzelhető, és a szeletet se kell szétroncsolni, mert erre alkalmas csipesszel ki lehet belőle húzni. Pl lazacból.
Ami szálkás hal, pl ponty, abból max megfőve tudod kiszedni a szálkákat.
Az irdalás meg teljesen más téma, tudom, hogy sokan összekeverik, mert "hallottak valamit" az nem szálkamentesítésre való.
Aki ezt mondja, az nem irdalt, és nem evett még halat.
Ez egy nem túl régi kérdés, 6, 8 -as válasz az enyém
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..
Amúgy jól látod ezt a dolgot, a tv műsor jól mutat a tv-ben, de alapvetően túl sok köze nincs a valósághoz. Már a címe is világraszóló hazugság, ott max a zsűri van többé kevésbé köszönő viszonyban a szakmával.
Egyébként egy jó étteremben, ahol kompromisszum mentesen figyelnek a minőségre, és olyan halat raknak fel a kínálatukba, amiből ki lehet szedni a szálkákat, és filé néven szerepel az étlapon, ott valóban hiba ha marad benne szálka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!