Hogy készül a töltött paprika?
Te hogy csinálod?
Köszönöm!:)
Megmosom,kicsumázom a paprikákat.
A TÖLTELÉKET ELKÉSZÍTEM:RIZST FÖZÖK;a darálthúst befüszerezem,majd a kifött kihült rizzsel és 1 tojással összekeverem.A paprikákba töltöm,és +pár gombócot.Kb.10-15 percre vegetás vízben fözöm.Ezalatt megcsinálom a paradicsomszószt.A paprikákat és gombócokat fözöm kicsit a szószban.....
anyám verziója:
összevagdal egy nagy rakás paprikát, hagymát, paradicsomot
tölteléket megcsinálja, nyers rizzsel: hús, hagyma, fűszerek, rizs, tojás
gombócokat formáz és paprikákat tölt
a húst egy nagy serpenyőbe rakja mellé a zöldségeket + fűszerezi és vízzel a gombócok feléig megtölti
lefedve megfőzi a töltelékeket
ha kész, akkor az alaplét botmixerrel v paradicsompasszírozóval pürésíti és sűrített paradicsomot kever bele + rántást és besűríti
Én így csinálom:
A paprikákat kicsumázom, megmosom. Ledarálom a húst (sosem veszek készen darált húst) befűszerezem: só, őrölt fekete bors, fokhagyma, őrölt paprika, pici őrölt kömény, hozzákeverem a rizst (kb fele annyit mint a hús) előtte a riszt megmosom.
Beletöltöm a keveréket a paprikákba és felteszem főni. A vízbe teszek sót és kb 3-4 evőkanál cukrot. Ha marad ki hús akkor gombócot csinálok és azt is megfőzöm a paprikával együtt. Ha puhára főtt egy másik edényben lisztet rántást készítek és bele keverek 2 doboz paradicsom pürét (szoktam kapni nagynénémtől házi paradicsom pürét azzal finomabb) és lepirítom azt is egy picit, majd felöntöm kb 1 deci vízzel, lehúzom a tűzről és elkeverem csomómentesre, majd ráöntöm a paprikákra és addig főzöm még elég sűrű nem lesz.
Utána még lehet ízesíteni. Mi édesebben szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!