Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi tejet hány fokig kell...

Szproot kérdése:

Házi tejet hány fokig kell "forralni? "

Figyelt kérdés
Nem olyan választ kérek, hogy "míg zsemlemorzsaszínű nem lesz", meg hogy "amikor nagyobbak lesznek a buborékok", hanem egy fokértéket Celsiusban. Köszönöm!
2010. aug. 5. 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Na ezt nem tudom, ha forr, akkor forr ennyi, leveszem a tűzről, különben kifut. Eszembe nem jutott megmérni, hogy hány fokos a forró tej.
2010. aug. 5. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
tudod te egyáltalán, hogy mit jelent a forráspont?
2010. aug. 5. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Aligha méri bárki is fokmérővel a tejet. Addig forralom,amíg kezd "emelkedni" és ki akar futni. Gondolom,hogy ekkor kb 100 5-os.
2010. aug. 5. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
65 fokon fél óráig kell hevíteni, ez a pasztörizálás. Így a friss tejízét is megőrzi.
2010. aug. 5. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Ilyent lehetetlen meghatározni! A házitejek eltérnek egymástól jelentősen!Ezért a forráspontok se egyformák.

Amúgy meg minden tejet addig kell forralni amig a bőr meg nem indul felfelé.

2010. aug. 5. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

"Gondolom,hogy ekkor kb 100 5-os."


A tej nem tiszta víz! A forráspontja 100foknál kevesebb hisz van 5% zsírtartalmú is.

2010. aug. 5. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

A forráspont függ a tengerszint feletti magasságnál is. A Holt-tenger partján, ami tengerszint alatt van, 103 fokon forr a víz, a Himalája tetején meg 68 fokon.


Fizika.

2010. aug. 5. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
Ha ezt azert kerded mert a tej odasult akkor legkozelebb megprobalhatnad ugy fozni h mielott beletoltod az edenybe az edenyt megvizezed vagy egy kis vizet toltesz a tej ala. Kozepes langon fozd ha aragazkalyhan fozod, mivel lang nem az egesz edenyt melegiti egyforman hanem kozvetlen a lang fellett sokkal melegebb azert sul oda az edeny kozepen. A tul kis lang sem jo.
2010. aug. 5. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

"pasztőrözés: A tej (sör, egyéb élelmiszerek) enyhe hőkezelése a mikroorganizmusok elpusztítása végett.

Az eljárás során a tejet 63-66 °C-on 30 percig vagy 72 °C-on 15 másodpercig melegítik. Ez elpusztítja a kórokozó baktériumokat, s némileg elősegíti a tej tartósítását."


Vagyis 72 fokra kell felmelegíteni. Mindenesetre tűzhelyen történő melegítésnél megoldhatóbb, mint az, hogy folyamatosan félórán keresztül 60 fokon tartsd.

2010. aug. 5. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

ja, lehet, hogy 65°-on pasztőrizálsz, megmarad a tej íze, de megmaradnak a baktériumok is!

Addig forrald, míg kezd hab jönni fel a tetején, és akkor vedd le a tűzről, mert különben kifut,

2010. aug. 6. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!