A fejjel együtt kapható fagyasztott makrélát meg szardíniát a fejével együtt lehet megenni?
A "Tiszai halászlé" főzése esetén, a passzírozáshoz jó alapanyag a hal feje! Rengeteg kocsonyás anyag fő ki belőle, ami sűríti az alaplét.
Előfordulhat, mint pl. a kecsegénél is szokás, hogy fejével együtt sütik meg, de azon valójában semmi ehető rész nincs, de esztétikailag jól néz ki.
A makréla fejét nem lehet megenni.
De a szardínia és a sprotni fejét meg lehet enni, ha bő, forró olajban, lisztbe mártva a halat, jó ropogósra sütöd, akkor az egész halat nyugodtan egyben mindenével együtt meg lehet enni. Nagyon finom!
Köszönöm a válaszokat.
Azt tudom, hogy halászléhez jó a halfej, csak azt tartottam furcsának, hogy sütni való halat fejjel együtt árulnak, mikor az esetleg nem is ehető.
Hát szerintem nem valami étvágygerjesztő, ha a sült hal ott pislog rám... Jobban néz ki fej nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!