Ilyen melegben mikor és mit?
Sziasztok!
Gáztűzhelyem van, nagyon meleg, egyszerűen inkább rendelem az ebédet, mert ha már csak a reggelit készítem pl rántottát, úgy befűt a lakásba a tűzhely, hogy meg tudok dö@gleni. Ráadásul a konyhaablakom keleti, kb fél tizenegyig betűz a nap. Addig ablakot sem nyitok, szellőztetni a kaja szagot.
Ti mikor főztök és mit?
A rendelés nem fenntartható, egyszer - egyszer belefér, de nem szeretnék egy adag levest, egy szelet húst még némi rizst kifizetni 1450ért. Ráadásul négyen vagyunk, ez 5800 Ft, egy étkezés. Sokallom :(
Köszönöm a válaszokat!
Dettó, délelőtt telibe kap a nap... előző nap délután megfőzök, ebéd előtt csak melegíteni kell, esetleg olyan kis apróságot, hogy krumplit sütök, hasonlók, amikkel nem kell órákig fűteni a konyhát.
Egyébként inkább a kevésbé zsíros kaják, amiket lehet zöldséggel, savanyúsággal enni.
- Zöldbab leves, savanyú krumpli leves, vegyes gyümölcsleves, hasonlók
- Pörköltet feltettem főni, bevonultam a szobába, és 10 percenként kimentem ránézni
- Rántott zöldségek: kelkáposzta, cukkini, csillagtök, majonézes krumpli-salátával, vagy hideg zöld-saláta, mint uborka-paradicsom-káposzta citromos lében
- Ha sütit akar a család, mindenképpen csak "sütés nélküli"-t vállalj be, van a net-en kismillió. Lényege, hogy háztartási kekszet, vagy babapiskótát raksz tálcára, és valami krémet sorjázol rá. (Pl. főzés nélküli pudingot kavarsz)
Gyümölcs levesek hamar meg vannak.
Plusz a főzési technika a lényeg mondjuk tészta,krumpli főzés felforralni a vizet és lekapcsolni alatta a gázt és hagyni forró lében meg főni.
Most kitaláltam, hogy "hamis" túrógombócot készítek ebédre:
- megfőzöm a tejbegrízt, az készen van percek alatt, majd megvárom míg kihűl
- beletöröm a túrót és annyi tejfölt, hogy kellemes állagú legyen
- 2 evőkanállal lehet szilvamag formára szedni, és nem pirított zsemlemorzsába forgatom, nem kell a zsíros kaja!
Dióba, mákba, vagy éppen kakaóba forgatom, és akár tök hidegen is lehet enni!
#5-ös!
Még napkelte előtt becsukjuk az ablakot és besötételünk, hogy ne a délelőtti, kinti forró levegő jöjjön be, mert akkor egész nap csak a forró lakásban lehetünk.
Ha még erre bekapcsolod a gázt is, mert főzni kell, tök mindegy nyitott vagy zárt ablak mellett, az felér egy kínzással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!