Ebben a melegben hogyan lehetne a legjobban tortát szállítani?
Egy erdei gyümölcsös tortát tervezek párom születésnapjára sütni, viszont félek, hogy a krémje elkezdene olvadni és szétesne vagy pedig megromlana. Legrosszabb esetben egy kb 1 órás busz utat kellene kibírnia, jobb esetben csak fél órát kocsiban.
Gondoltam arra is, hogy picit lefagyasztom és akkor biztosan nem esik szét/romlik meg a nagy melegben.
Valaki hasonló esetben hogyan vinné/vitt tortát?
Lehet kapni pont erre való hungarocell dobozt (például itt: [link] de nem csak ez az egy méret van)
Tavaly, nagy melegben én azt csináltam, hogy levettem a hűtőhomersékletét előző este, hogy így a torta is minél hidegebb legyen (azt éppen sajnos nem lehetett hűteni, de van, amit igen). Amikor indultam egy jégakkut ennek a doboznak az aljába tettem, rá egy ruhát, hogy ne csúszkáljon, majd arra a tortát. Semmi baja nem lett, pedig iszonyatosan meleg volt és bő egy órát utaztam vele. Úgyhogy meg lehet oldani :)
Elég állóképesre kell csinálni, kötőanyagokkal.
Zselatin, lékötő, habfixáló, stb. Akkor bírja a meleget.
Megromlani meg ennyi idő alatt egészen biztos, hogy nem tud.
És egyébként szárazjeget nem egyszerű beszerezni, a 3-mas válasz nikecell+jégaku kombója ami életszerű, és ér is valamit.
Ha befér a fagyasztóba (vagy legalább a hűtőbe) az a nikecell doboz, azt érdemes lefagyasztani.
Köszönöm szépen a válaszokat, szerintem a hungarocelles dobozzal és a hűtőhőmérséklet levevésével megpróbálom :) Jégakkunk meg van pár itthon, szóval remélhetőleg egyben meg fog érkezni a torta :)
Zselatin kerül a krémjébe a recept szerint, szóval lesz kötőanyaga a tortának.(Szárazjeget a Tescoben is láttam már nem egyszer a fagyasztópultban, innen jött az ötlet)
Most néztem és a hungarocell doboz mégse jó megoldás. 30-ra kellene a torta, viszont a doboz csak Július 1-jén lenne nálam.
Függetlenül ettől, nagyon szépen köszönöm a segítő válaszokat! :)
Szárazjeget teszkóban... Hát elég nehezen tudom elképzelni, sokkal valószínűbb, hogy valami szárazjégnek hazudott bohóckodást árultak ilyen néven.
Mivel legalább -80 fokos fagyasztóban kell tárolni, különben a ha lezárva tárolják, a hőtágulástól szétreped bármiben tárolják, ha meg nincs lezárva, elpárolog. Teszkóban meg nem túl gyakori -80-as fagyasztó, direkt szárazjégnek...
Ha nincs hőszigetelős doboz, csinálj. Tedd bele egyszerű dobozba, azt meg vagy 2 réteg legvastagabb falú mirelites szatyorba.
De egyébként a hűtés részét olyan szempontból nem kell túllihegni, hogy a romlás feltételezése miatt ugyanannyit elköltesz a szállításra, mint amibe a torta került. Egy hideg torta többszöröse idő alatt se fog megromlani, ez 100%.
Az egyedüli veszély, hogy szétcsúszik. Ezért kell egy hangyányival masszívabbra csinálni. Azt se kell túlzásba vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!