Hogyan szoktátok megsütni a tofut ?
Milyen fűszereket használtok ?
Miben pácoljátok ?
Már párszor csináltam tofut, viszont nem mindig találom el a fűszerezését.
A tippeket és segítségeket előre is köszönöm😄
Nem szoktam pácolni, szeletekre vagy csíkokra vágva, kis olajban 2-3 percig sütöm. Általában valamilyen wok-zöldséghez szoktam keverni, amit szójaszósszal, csiliszósszal, gyömbérrel, szezámolajjal ízesítek. Ha pácolnám, akkor ugyanezeket keverném össze a páchoz.
De a tofu teljesen semleges, gyakorlatilag bármivel lehet ízesíteni, ízlés dolga. Csináltam már belőle pl. körözöttet is, összetörve, mintha túró lenne. Vagy levesekbe is szoktam főzni, kockára vágva.
#1-es jól írja!
Mivel nagyon szeretem a lecsót és a pörköltet, én egy lecsós pörkölt szaftba teszem bele, a fél-egy centi vastag szeletekre vágott tofut, akár nyersen, akár úgy, hogy előtte serpenyőben, kevés nagyon forró olajon 1-2 perc alatt megsütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!