Miért lesz túrós a habtejszín?
Többfélét is próbáltam már, de mostanában mindig elkezd túrósódni felverés közben.
A hűtőből vettem ki, az elején rendben volt, viszont utána elkezdett csomósodni és ki kellett dobni.
Ne ilyet vegyél hanem Hulalat azt nem lehet elrontani. Könnyebben kezelhető és keményebb is a hab.
A rendes tejszín ha túl vered túrós lesz mint neked is,ha meg nem eléggé akkor folyik össze vissza.
Sok bosszúság után csak Hulala !!!
Én nem szeretem a Hulalat.
Egyszerűen nem kell túlverni. Szerintem nem olyan nagy tudomány, eddig egyetlen egyszer sikerült elszúrnom az elmúlt 20 évben, azért az nem olyan nagy bosszúság :)
Egyébként ha meg nagyon keménynek kell lennie, akkor sem érdemes végtelenségig verni, mert idővel úgy is összeesik. Ilyenkor habfixálót kell bele tenni.
De sok receptnél nem is kell totál keménynek lennie, mert csak krémhez kell keverni, nem önmagában kell állnia.
Az 5-öst még annyival kiegészíteném, hogy a tejszínt jól le kell hűteni. Plusz érdemes még a hangerő lapátjait is.
De semmiképpen ne előtte mosd el a tálat, meg a lapátot forró vízzel, minél hidegebb, annál jobb.
És ahogy a többiek már írták, nem szabad túlverni, mert akkor kicsapódik a vaj.
Ha mégsem sikerül elcsípni a pillanatot, akkor sem kell kétségbeesni. Akkor tovább véred, amíg elkülönül a vaj, és lesz jó házivajad.
Nekem jobban bevált de kinek hogy.
A rendes tejszínnek nekem mellékíze van,kávéban nem érezni de sutikrémben igen.
Nekem meg a növényi tejszíneknek, akár felverendő, akár flakonos, van mellékíze.
Bár abból is van jobb, mint a Hulala, pl. cukrászhabokból a Meggle vagy President nem rossz minőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!