Megcsinálhatod tejszínhab nélkül is, de nem lesz olyan finom, könnyű.
Pl. joghurttal is csinálhatod (ha a zselatinos túrótortáról van szó).
De kicsit tömörebb lesz.
Kérdés, miért kell kihagynod?
Valamint milyen túrótortára gondolsz? Ami sütni kell, vagy ami hidegen, sütés nélkül készíthető.
Én ezt szoktam sütni (de inkább csak fél adagot):
1 kg túró
15 dkg vaj
1 bögre cukor
2 ek étkezési keményítő
3 egész tojás
ízlés szerint gyümölcsök a tetejére
A gyümölcsök kivételével mindent összeturmixolok (a vajat előtte megolvasztom). A gyümölcsöket a tetejére szórom. 170 fokon sütöm, amíg jónak nem látszik (sokáig sül, mondjuk 40-50 percig).
Én ez szoktam megcsinálni, nyilván a gyümölcsös zselé elhagyható a tetejéről.
A túróba tejfölt kell rakni.
#5: Na végre! :)
De a sült túrótortába egyáltalán nem kell tejszín! Milyen receptet találtál, amibe kéne...????
Most már csak azt kéne tisztázni, hogy olyat szeretnél, aminek tésztája is van, vagy tészta nélkülit???
Ez utóbbira itt egy pofonegyszerű recept, a lányaim kb. 8-9 éves korukban önállóan megcsinálták!
(elnézést az ékezetmentes receptért, ez még az ősidőkből származik, mikor a levlistákon nem használtunk ékezetet)
Mazsola helyett lehet használni bármilyen aszalt gyümölcsöt is, meggyet, áfonyát, barackot, stb. stb.
Hozzávalók:
1/2 kg turo
1 cs. mazsola
5 evokanal griz
(4 evokanal a tesztaba, az otodik a kivajazott tortaforma megszorasahoz)
1 cs. vanilias pudingpor
1 sutopor
10 dkg cukor
4 tojas
reszelt citromhéj
1 dl tejfol v. joghurt
A felsorolt alapanyagokat jol osszekevered,
beleontod a kivajazott, grizzel meghintett tortaformaba es az elomelegitett sutoben 170-180 fokon kb. 25-30 percig sutni.
Ez pedig egy linzertésztás verzió:
Én nem értek hozzá, látom, már linkeltek is a többiek, de szerintem pl akár erről is lehagyhatod; a túró -és a lekvár már önmagukban nagyon finomak;
ja meg nekem csomószor olyan tortám volt; hogy tehát sima piskóta; vagy almássütinek a tésztája; és akkor a sávok közé volt kenve lekvárnak és túrónak a keveréke; és a tetején pedig egy marcipán volt; úgy lehet a boltban kapni, hogy ki kell nyújtani. Nemtom anya önt-e rá ilyenkor még tejet, vagy vizet, amitől könnyebb kinyújtani a marcipát lappá; de szóval az volt a teteje
Ez meg az a másik süti; asszem Horváth Rozis könyvben is van ilyen; de nem biztos; de szóval ez is például egy fain sütemény.
De amúgy szóval sima süteményt is el lehet készíteni tortának. Tehát, hogy egy sütit sütsz, és arra mondod, hogy az torta, és azt szeletelitek föl. Meg még amúgy palacsintából is lehet tortát létrehozni, azt azzal töltöd meg, amivel akarod ; pl lehet túró( sima túróra gondolok, tehát nem kell keverni hozzá semmit); kakaó, fahéj, lekvár, dió, mák, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!