Ha egy forró levegős sütőre azt írják hogy 70-80%kal kevesebb olaj, azt hogy kell érteni?
Hű
70-80%-kal kevesebb az nulla, vagy 20-30%???
Remélem tudjátok, hogy a fritőzből sem szív fel többet.
Parasztvakítás felső fokon.
Ja, biztos nem... Mégis nagyon érdekes hogy amikor váltottam akkor elkezdtem fogyni, pedig semmit nem változtattam az étrendemen. Szeretem a rántott dolgokat meg a sültkrumplit, nem akartam róla lemondani, így vettem egy forró levegős sütőt, és nem tömény olajban sütöttem onnantól kezdve.
Az állagán is érezni hogy nem tocsog.
Úgy, hogy többféle olajmentes vagy csökkentett olajjal működő fritőz van.
Van, amelyikbe kell egy minimális olaj, pl. egy kiló krumplihoz egy kanállal. Ezekben az ételek jobban hasonlítanak a hagyományos olajban sült ételekhez.
És van olyan, amibe 0 olaj kell. Az ebben készült étel jobban hasonlít a légkeverős sütőben, tepsiben sütött ételhez.
Ahhoz, hogy tudd, melyik sütőről van szó, olvasd el a leírást, használati utasítást.
A titok az, hogy sütheted olaj nélkül is, de akkor teljesen más lesz az íze
Ha hagyományos hasábot akarsz akkor 7% olajat kell eloszlatni a krumpli felületén vagy ilyen olajtartalmú krumplit kell venni
Ha 2-3 liter olajat hasznalsz sütésre akkor abban 3x 4x vagy többször fogsz krumplit sütni
Ami azt jelenti hogy a krumplival gyakorlatilag veszélyes hulladékot fogsz megenni, míg száraz fritőzben ilyen nincs
De nekem a munkahelyemen gyakorlatilag megoldhatatlan lenne az olajsütő használata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!