Olcsó főtt étel receptek?
Variaciok tesztara a meglevo alapanyagokbol v keves plusz vennivalobol:
Krumplis teszta, grizes lekvaros teszta, turos teszta, makos teszta
Rizsbol lehet rakottas eteleket, pl rakott zoldbab, rizskoch.
Krumplibol rakott krumpli, sult krumpli tukortojassal
Rantott tok, sult tok, tokfozelek oldalassal
-Omlett sokféle zöldséggel.
-Paprikás krumpli nokedlivel.
-Lecsó tojással.
-Lecsó zukkini kockákkal.
-Rizseshús (20 dkg. bármilyen húsból)
-darálthúsból pörkölt, tejföllel, szélesmetélttel
-oldalasnól leves- a leveshez zöldség meg tészta; a húst kivenni, mellé
főtt burgonya és saláta;
-egy fej káposzta, kockatészta = káposztástészta, elbír mindenféle salátát;
Hár, elsőre ennyi.
Palocgulyas,
Tejfolos zoldbableves
Sertéspöri,
Bakonyi
Hus lesutve krumplival tepsiben
Meggyleves
Meggyszosz fotthussal,krumplival
IIlletve en szoktam vagott tesztat csinálni porkolthoz ami csak liszt so viz :)
Combot is lehet kirántani, ha tudod úgy szelni, hogy nem sok inas rész kerül a szelet közepébe. De ha felcsíkozod, és úgy borsos tokány, vagy brassói,
A daráltból fasírozott, vagy tojással töltve = stefánia szelet, ezekhez valami főzeléket, eléggé kiadós lesz
Én abból a 3kg combból csinálnék egy batár adag pörköltet, és 4-5 adagban lefagyasztanám. Jó feltétnek főzelékre, rizseshúsnak, gulyásnak vagy babgulyásnak, tejfölösen is finom, és jó eséllyel van még pár alternatíva ami épp nem jut eszembe.
Javaslom a habart, kolbászos krumplilevest, laktató egy kis kenyérrel. Lebbencsleves, szintén elég laktató, krumplis tészta, húsleveshez fillérekért lehet kapni mindent. A sparban szoktam vadászni a sárgacímkés pulykacombcsontot és farhátat, fagyasztva elég sokáig eláll. Fél kilo combcsont legutóbb kb 97Ft volt. Sertéscsont picit drágább, de ízes.
Tejberizs bűnöző napokra, lekvárral, kakaóval, fahéjjal ízlés szerint. Lángos, ha van élesztőd kéznél, csak liszt, tej élesztő és olaj (egyszer úgy rákattantunk a lángosra, hogy 5 napig minden nap sütöttem kettőt - ugyanabban az olajban). Fánk se sokkal húzósabb, palacsinta szintén. Sós muffin reggelire, táskábadobósnak, sajttal, túróval, hagymával, szalonnával, kolbásszal, bármivel!
Vadasmártás hús nélkül is élvezhető, én nokedlivel szoktam.
Hurka főtt krumplival kiadósabb. Paradicsomleves, grízgaluskaleves, paradicsomos káposzta, rakott krumpli, rántott tök, langalló... Egyelőre ennyi jutott eszembe. Sok éves spórolós főzés tapasztalata :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!