Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi húst számoljak fejenkén...

Mennyi húst számoljak fejenként, ha pörkölt lesz belőle?

Figyelt kérdés
2008. nov. 26. 19:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
20%
Ha felnőttek esznek, akkor 5-10 deka között.
2008. nov. 26. 19:24
 2/12 yuda ***** válasza:
100%
Első hozzászólóval nem értek egyet: 20-25 dekát felnőttek esetében./csirke,sertés/
2008. nov. 26. 19:29
 3/12 anonim ***** válasza:
38%
40 dekát szoktak számolni, ha jól is akartok lakni... :D
2008. nov. 26. 19:29
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi, én is 40-50 dekára gondoltam. És amúgy marha húsra.
2008. nov. 26. 19:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

mi egyenlőre ketten vagyunk a párommal, és fél kiló hús elég szokott lenni, úgy hogy még egy másfél adagnyi kb marad is, úgy az még mondjuk elég egy vacsira, hisz én nem eszem annyit.

Persze ez attól is függ ki mekkora étkü, szerintem ez kb normál mennyiség, se nem sok, se nem kevés.

2008. nov. 26. 20:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is fél kilót számítok magamnak és a férjemnek és nem szokott egy étkezésre elfogyni (igaz, ahhoz viszont mindig kevés, hogy mindketten még egyszer jól lakjunk belőle).
2008. nov. 26. 21:14
 7/12 anonim ***** válasza:
45%
Fél kiló hús/fő?? És még hozzájön a krumpli, a galuska, vagy a rizs. Nem semmi. Akkor ezért van ennyi elhízott ember ebben az országban...
2008. nov. 26. 21:53
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó hozzászólónak: előtted válaszoltam, nem tudom, hogy nekem reagáltál-e, de azt írtam, hogy fél kiló nekem és a férjemnek. Kettőnknek fél kiló. És ez nem fogy el egy étkezésre. Oszd le, gondolkozz. Ha nem nekem céloztad, hanem a korábban hozzászólónak, akkor is tedd ugyanezt, mert ő is pont így írta.

Ha te bökted be az öt-tíz dekát fejenként, akkor arról viszont az a véleményem, hogy maximum az iskolás menzán találhatsz ennyi húst a tányérodon. Mellesleg meg nem a hústól hízik az ember elsősorban, hanem épp az általad említett nagyobb mennyiségű körettől.

2008. nov. 26. 22:02
 9/12 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó hozzászólónak: nem neked szántam a megjegyzésem, annyit eszünk mi is kb. mint ti. De ha megnézed, akkor az volt a kérdés, hogy mennyi húst számítson/fő a kérdező. Nos, erre a 2. válaszoló azt válaszolta, hogy 20-25 deka/fő, ami még oké, de a 3.válaszoló pedig azt, hogy 40 dkg/fő, a kérdező pedig még erre is rálicitált a maga 40-50 dkg-jával/fő. Engem ezek a mennyiségek sokkoltak, mert mi 2-en együtt eszünk ennyit, úgy, hogy még marad is. És mellesleg az, aki ennyi húst eszik, az valószínűleg a köretet sem centizi ki.

Ekkora mennyiségre nincs szüksége a szervezetnek.. csak rakódik le a zsír.

Ja és éttermekben is a 20-30 dkg/fő a sztenderd mennyiség.

2008. nov. 26. 22:11
 10/12 anonim ***** válasza:
69%
Okés, így már értem. Csak úgy tűnt, hogy nekem szólt. A kérdezőnek meg maximum lesz egy nem túl olcsón megfőzött pörköltje, amit két napig ehetnek, ha valóban 40-50 dekát számol egy főre... :-)
2008. nov. 26. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!