Elmagyarazna nekem valaki, hogy en is megertsem mire valo az almapektin (nem kerek google linket)?
Figyelt kérdés
2020. aug. 6. 14:45
1/7 anonim válasza:
Zselésítő anyag befőzéshez, vagy instant rost, ami segíti az emésztést.
2/7 anonim válasza:
Sűrítésre.
Olyan gyümölcslekvárok alapvető összetevője, amely gyümölcsökből nem lehetne önmagukban lekvárt főzni.
Pl. az izabella szőlőből fantasztikus lekvárt lehet főzni, de csak ha almát is rakunk hozzá, vagy szimplán pektint.
Nemcsak az almának van pektin tartalma, többféle növénynek van.
3/7 anonim válasza:
ahogy az előttem szólók írták. Besűríti a dzsemet.
4/7 anonim válasza:
Az alma nagyon erösen zselésedö gyümölcs, amiböl sok van általában. Ezért a nem jól zselésedö gyümölcsekbe régen almát is föztek, ma az almából kivonják a zselésítö anyagot, ez a pektin.
A pektin segít abban, hogy a gyümölcslekvárok megkössenek, ez van a zselésítö cukorba keverve is (és nem zselatin, ahogy sokan gondolják)
5/7 anonim válasza:
A fentieken kívül egy kevésbé reklámozott tulajdonsága, hogy remek élelmi rost, és a bélflórának nagyon jót tesz.
6/7 anonim válasza:
Bocsi, figyelmetlen voltam, írták már előttem.
7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen mindenkinek.
2020. aug. 7. 07:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!