Mikor, hogy.
Ha van időm szilvaszezonban és van hely a fagyasztóban, akkor házilag gyártok egy halommal és lefagyasztom, ha nincs készen veszem.
Házilag jó minőségű lisztes krumplival készítek tésztát, kinyújtom, kockákra vágom, közepére kimagozott szilvát teszek, amit megtöltök fahéjas cukorral és bebugyolálom a tésztával.
Amikor főzöm, akkor lobogó forró sós vízbe dobálom, amikor feljönnek a víz tetejére, akkor még 2-3 perc és kiszedem. Alaposan lecsepegtetem és pirított zsemlemorzsára szedem.
Nem tudom, hogy az arányokra is kíváncsi vagy e, azt azért nem írtam, mert ahányféle krumpli, annyi lisztet vesz fel és én már érzéssel csinálom.
Majdnem úgy csinálom, mint az elözö, csak kihagyom a kinyújtás-darabolást, az összeállított tésztából egy-egy gombócnyit kicsípek, a közepébe nyomom a szilvát, és összegombolyítom.
Sokkal kevesebb mosogatni való lesz, kevesebb idö és munka, emellett a szilva a közepében lesz, nem pedig féloldalasan, ahogy a kockára vágott esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!