Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát süssek?

Milyen tortát süssek?

Figyelt kérdés

Jövőhéten lesz anyum,és az én születésnapom is.Anyu rámbízta a tortasütést.Szerintetek milyen legyen?Tudtok valami jól bevált,finom receptet ami az egész családnak bejönne?:)

Valami olyanra gondoltam aminek a közepén krém van,vagy nem is tudom.Nem gond,ha nem túl könnyű,csak ne legyenek benne 'különleges' hozzávalók.Köszönöm előre is :D

2010. aug. 3. 18:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

19:25 vagyok ,írom:

8 tojássárgáját habosra keverünk 25 dkg cukorral,8 kanál vízzel,beleteszünk 20 dkg darált diót,15 dkg lisztet ,1 zacskó sütőport és lassan a 8 tojás habját. A tortaformát kibéleled,kizsírozod,kilisztezed és beleöntöd a tészta felét.Forró sütőben kezdjük sütni,majd lejjebb vesszük a hőfokot.A tészta másik felével is ugyanezt tesszük.

krém:2,5 dl tejből és 3 kanál lisztből pépet főzünk.Ha kihűlt belekeverjük a kikevert vajhoz amit így kapunk:25 dkg vaj,20 dkg porcukor,15 dkg dió,2 kanál kakaó,ízlés szerint rum.Megkenjük a lapokat ,tetejét is oldalát is amelyet aztán megszórunk darált dióval.Csorgathatunk rá csokit is és fél dióbéllel díszítettem.

Remélem sikerül :D majd írd meg

2010. aug. 3. 19:44
 12/13 A kérdező kommentje:

Jaj köszii.

Most a Sacher és e között a torta között hezitálok.

Nem tudom melyik legyen.Szerintem megkérdezem anyut,aztán majd ő eldönti.:DDDD

2010. aug. 3. 19:55
 13/13 anonim ***** válasza:
válaszd a diótortááááám légysziiiii,különben nagyon egyszerű,nem rontod el,hidd csak el :D
2010. aug. 3. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!