Szerintetek is kevesebb húst kéne enni? Meg nem mindennel hússal csinálni?
Mihez képest kevesebbet?
Én elég ritkán eszem húst, nem tudom, te mennyit eszel.
Tegnapelőtt pont húslevest főztünk, ma fogok harmadszor enni belőle, belsőség van benne és csirkeszárny.
És szalámit is ettem a napokban 6-7 szeletet talán, olyan 4 cm átmérőjűt.
3-mas, régen azért ettek az emberek kevesebb húst, mert általában csak ünnepnapon, vagy vasárnap vágtak csirkét, kacsát, libát, ahol háztáji volt. Meg volt évente egyszer disznóvágás és csókolom. Hétközben burgonyát, zöldséget, meg hüvelyeseket ettek a földművesek. Utána kéne nézni. Nem a környezettudatosság miatt ettek kevesebb húst, hanem mert mindenki maga nevelte a lábasjószágot. Meg az emberek többsége nem is tehette meg, hogy napi szinten húst egyen, mert nem volt rá pénze!
Az urak meg vadászgattak. Na, a gazdagok pl. sok húst ettek, de kevés zöldséget. Köszvény leginkább emiatt alakult ki. Történelem!
Mértékkel fogyasztva semmi sem káros. Ráadásul az ember mindenevő, mivel olyan fogazatunk és gyomrunk van, mint pl. a vaddisznónak. Ők is megeszik az élő állatot is. Az emberi szervezetnek ugyanúgy szüksége van a húsban és a halban található nyomelemekre, nukleinsavakra, ásványi anyagokra és vitaminokra, mint a zöldségekben, gyümölcsökben találhatóakra. Utána kéne olvasni, mielőtt itt sokan hülyeséget írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!