Miért nem kel meg a tésztám? Por élesztőből csináltam, ez lehet a baj?
Figyelt kérdés
2008. nov. 26. 08:36
1/5 anonim válasza:
az élesztö felfuttatásához, vagy a tészta megkeléséhez, 3 dologra van szükség. nedveségre, cukorra, és melegre. ha bármelyik hiányzik nem kel meg.
èn a por élesztöt is felszoktam futattni, cukros meleg vizben vagy tejben. a lényeg a cukor és meleg. ha nem nagyon kel akkor egy kis cukrot gyúrj a tésztához, és ragd a radiátorra.
2/5 anonim válasza:
Én is felfuttatom a porélesztőt langyos cukros tejben ugyanúgy, mint a normál élesztőt. Pedig elvileg leírás alapján ugye nem kellene... Mindenesetre megszoktam így, nekem eddig bejött, mindig megkelt a tészta, szóval nem is kísérletezem.
Te hogy csináltad? Csak simán hozzákeverted a liszthez, vagy futtattad?
3/5 anonim válasza:
A por élesztővel lehet a baj! A keléshez nem kell cukor , sem pedig meleg!!!Ha este begyúrom a kenyerem amihez nem teszek cukrot és nem futtatom fel az élesztőt se , azt szépen beteszem a hűtőbe és reggelre megkel, akkor már csak átgyúrom és sütöm . Én mindig friss élesztőt használok nem bízok a porban.
4/5 yuda válasza:
Azért érdemes felfuttatni előtte,hogy lásd, jó e...ha úgy jársz el,ahogy az utolsó hozzászóló írta,akkor már csak utólag derül ki és az késő-elveszett a munkád,nyersanyagod.
5/5 anonim válasza:
Fel kell futtatni ugyanúgy, mint a friss élesztőt (langyos víz/tej és pici cukor), akkor tuti megkel a tésztád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!