Valakinek van jól szilvalekvár receptje?
Figyelt kérdés
Van egy "kicsike" fányi szilvám :). Bekéne főzni, dzsemnek vagy lekvárnak. Megköszönnék valami jókis receptet, ami már régóta bevállt. Köszönöm2010. aug. 3. 09:39
1/6 anonim válasza:
nagy ibik, 20 %-os ecettel kiöblíted, beleborogatod a felezett, magozott szilvát és alágyújtasz, a legkisebb fokozaton KEVERÉS nélkül főzöd pár órát, látni fogod, amikor már jó
2/6 A kérdező kommentje:
És utána üvegekbe öntöm simán? Kell szalicil?
2010. aug. 3. 10:43
3/6 A kérdező kommentje:
Cukor mennyi kell?
2010. aug. 3. 10:43
4/6 anonim válasza:
Leggyorsabb: A szilvát megdarálod,beleteszed egy nagy tepsibe vagy edénybe. Beteszed a sütőbe és közepes hőfokon "sütöd" Néha megkevered. Amikor már jól elfőtte a levét ,teszel bele cukrot( nem befőzőt). Én egy kiló szilvára kb 25.30 dekát szoktam tenni,de ha édesen szeretitek akkor lehet félkiló is. A cukorral csak addig főzöm,amíg a cukor elolvad. Még melegen üvegekbe rakom,celofánnal lekötöm,és 1-2 napra száraz dunsztba teszem. Lehet rá tartósítószert tenni egy csipetnyit,de anélkül is eláll. Amikor kihült,akkor sütőpapírral is átkötöm.
5/6 anonim válasza:
első vagyok: nem kell cukor, betöltöd üvegbe és kész, dunsztolhatod is, de mehet rá két celofán közé a szalicil vagy citomsav
6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Jut eszembe tobb helyen lattam hogy ket celofan koze a szalicil. Ez nem nagyon ertem, akkor hogy hat? (nem vagyok tapasztalt befozo)
2010. aug. 3. 17:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!