Holnapra ebédre valami egyszerű főétel ami nem édes és
nincs benne hús?
Figyelt kérdés
Még csak 16 vagyok, és magamat kell ellátnom. Igazából nem probléma, mert élvezem a főzést, csak kifogytam az ötletekből. Az édes ételektől( palacsinta, túrógombóc, tejberizs...) már hányingerem van. Valami sós kellene. Hús meg azért ne legyen benne, mert nincs itthon hús, és nincs pénzem, úgyhogy venni sem tudok:(
Remélem tudtok segíteni, előre is nagyon köszönöm!
2010. aug. 2. 22:49
1/9 anonim válasza:
sajtos-gombás tojásos nokedli
pizza (só+élesztő+liszt= pizzatészta ;) )
2010. aug. 2. 22:55
2/9 anonim válasza:
amúgy, ha mondanád, mi van otthon, akkor egyszerűbb lenne és hasznosabb válaszokat kapnál ;)
Lencse. Fél kiló olyan 2-300 Ft. Hozzá 1 vöröshagyma, meg 1 gerezd fokhagyma. Egyszerű, nem édes, és nagyon egészséges. Magas a kalóriatartalma, de a glikémiás indexe alacsony, így a benne levő szénhidrát lassan szívódik fel. (Még cukorbetegek is eszik, mert nem dobja meg a vércukorszintet.)
Én ezt kajálom egy ideje, leárazot tesco-s rozskenyérrel... :D
2010. aug. 2. 23:55
6/9 anonim válasza:
Sült krumpli valami szósszal. Akár ketchup, vagy majonéz. Héjában sült krumpli vajjal. Lángos. Sajtos tészta. Ha van otthon egy kis darab szalonna, meg sajt, akkor Carbonara -szerűséget is tudsz csinálni. Vagy sonkás tésztát. Kenyérlángos. Rántotta. Töltött krumpli. Spagetti fűszeres paradicsomszósszal. Tényleg egyszerűbb lenne tanácsot adni, ha leírnád, mi van otthon.
2010. aug. 3. 07:04
7/9 anonim válasza:
Off: Én cukorbeteg vagyok, és nem ehetek lencsét. Eddig minden orvos, és dietetikus tiltotta. Ezt neked orvos mondta, hogy lehet lencsét enni? :o
2010. aug. 3. 09:51
8/9 anonim válasza:
Hello cukorbeteg! Ha beírod a gugliba, hogy "cukorbeteg lencse", a legelső találat már azt részletezi, hogy az jó! Aztán lejjebb már finomabban fogalmaznak: étkezés kiegészítésére jó. A lencsében sok a szénhidrát, de nem dobja meg a vércukorszintedet, és utána nem esik le. Nagyjából tetőpont nélkül "adagol".
Nem, nem orvos mondta, hanem táplálkozási szakértő, így inkább ne kísérletezz vele, hátha kamu! (Bár nagyon logikusnak tűnik. :D)
2010. aug. 3. 12:52
9/9 anonim válasza:
Értem, köszönöm. Sajnos öt szem lencsétől nem lehet jóllakni. :) Elolvastam néhány google találatot, és kezet fognék a "szakértőkkel." Száz g lencsében 53 g szénhidrát van, és sajnos meredeken megdobja a vércukrom. (Egy étkezésre max 60 gr-ot ehetek, szóval egy negyed tányér leves, vagy főzelék nem igazán laktató.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!