Kezdő vagyok a sütésben. írnátok pár nagyon egyszerű, de nagyon finom sütireceptet? Jöhet mindenféle!
Kávés süti
Ez egy nagyon egyszerű süti, kezdőknek ideális.
3 tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
5 dkg margarin,
2 dl kávé,
1 cs. sütőpor,
0,5 cs. vaníliás cukor.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk a kávét, a lisztet és a sütőport. Jól kikeverjük. Hozzáadjuk tojások kemény habbá vert fehérjéjét és a vaníliás cukrot. Lassú tűznél sütjük, lekvárral töltjük.
Mandulás csokoládétorta
Ezt a receptet egy sorozatban láttam, a Két duci hölgy címűben. Kifejezetten drága süti, a mandula, és a csoki miatt. Elég tömény is, egy vékony szeletnél többet nem nagyon lehet megenni belőle, de nagyon finom. Érdemes kipróbálni.
A tésztához:
* 17 dkg darált, pörkölt mandula, vagy mogyoró
* 1 tojásfehérje
* 5,5 dkg kristálycukor (tízzel csináltuk eddig, de újra néztem a sorozatot, és ennyit mondott)
A töltelékhez:
* 30 dkg jó minőségű étcsokoládé (min. 70% kakaótartalom, a Lindt-nek van ilyen, de 600 Ft egy tábla)
* ½ liter tejszín (szobahőmérsékletű)
* ízlés szerint cukor, vagy édesítő (ezt meg nem mondta, de különben nagyon keserű)
A mandulát, a cukorral és a tojásfehérjével tésztává gyúrjuk. Egy tűzálló tálban (24cm) szétnyomkodjuk. Lassú tűzön rövid ideig sütjük (20-25 perc). Kiemeljük a tálból, mire kihűl, nagyon megkeményedik.
A töltelékhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd a tejszínt is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni, időnként habverővel felkeverjük, hogy minél több levegő jusson bele. Mikor teljesen kihűlt a tésztába töltjük, és a tetejét megszórjuk mandula szeletekkel, néhány órára a hűtőbe tesszük.
Kekszes krémes:
Hozzávalók:
.
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vanília puding
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
0,75 dl tej
fél csomag zselatin
.
Elkészítése:
.
A tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!