Jól csináltam eddig a palacsintát? Segitséget kérek!
Szóval eddig összekavartam 2 tojást, 300 ml. tejet, 3 kanálka cukrot és 1 csipetnyi sót. Majd ehez hozzákavartam 150 gram lisztet. Eddig jó ? És ezután mit kéne csináljak ?
Vékony palacsintát akarok, egyébként, nem olyan nagy kövéret !
szia süss ki egyet próbaképp,
és ha vastag ( a tej miatt) akkor szénsavas szódavizet vagy ásványvizet (de ne enyhét hanem rendeset) önts hozzá, próbáld úgy, ha nem elég vékony, de nem esik szét, akkor még szóda, amíg nem tetszik a vastagság :)
cukortól amúgy leragadhat...
olajjal kend át mindig a serpenyőt, de csak picivel
a donald kacsa szakácskönyve szerint: 3 tojás, 1/2 l tej, 2 ek szóda, 250 gr liszt kell... én mindig kevesebb tejet rakok és több szódát
de pl az egyik nagymamám csak szódával is meg tudja csinálni, nekem úgy még nem megy.
Az én receptem:tojás,cukor,só,liszt,víz(csap)és olaj
Azt mondják,hogy nagyon jó a palacsinta tésztám:)pedig csak "ránézéssel"adagolom a hozzávalókat:)sok sikert!
Én pont fordítva kezdek hozzá és mások az arányok is.
Az edénybe teszek kb fél kg sima lisztet. Teszek bele egy egész tojást, csipet sót, kb egy evőkanálnyi olajat, egy csapott evőkanál cukrot és elkezdem adagolni bele a tejet úgy, hogy könnyedén, csomómentesre ki tudjam keverni kb olyan sűrűre, mint a nokedli tészta. (Kb 4-5 dl tej megy bele) Amikor csomómentes, annyi szódavizet, vagy ízmentes szénsavas ásványvizet adagolok bele folyamatos kevergetés közben, amitől viszonylag híg lesz, de nem olyan, mint a víz.(Ez is kb 4-5 dl, de lehet kevesebb is). Nem szabad nagyon hígra csinálni, mert akkor nem lehet megfordítani, de ha sűrűre hagyod, akkor meg túl vastag lesz.
Kenj ki egy teflon palacsintasütőt olajjal és amikor már forró, egy merőkanállal annyi masszát tegyél bele, ami elterül az alján. A serpenyőt forgasd a levegőben, így könnyebben terül el a massza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!