Sos! Víz ízű a krumplilevesem, mit tegyek?
Szerintem túl sok vizet és túl kevés füszert használtál.
A zöldségeket: répa, petrezselyemgyökér, zeller, hagyma, fokhagyma elöször olajban kicsit pirítsd, utána tedd rá a paprikát, öntsd fel vízzel és ha felforrt, akkor a krumplit, jó fél óra alatt kész lesz.
De ha kevés a só, akkor íztelen az egész, elöször azt tegyél hozzá óvatosan.
Berántani nem szokás, habarni sem igen, tejfölt meg mindenki magána tegyen bele a tányéron.
Az u.n. savanyú krumpli levest mi berántjuk.
Pici olajat melegíts, egy ek. lisztet zsömle színűre süss meg benne, (most szoktuk a törtpaprikát belekavarni!) majd a tűzről levéve hirtelen önts bele hidegvizet, miközben fakanállal gyorsan elkevered. Ráöntöd a levesre, összeforralod, majd a tejfölt bele. Ezt még most utólag is megteheted, javítani fog rajta.
Nálam a fűszerek: só, köménymag, babérlevél, vöröshagyma, zúzott fokhagyma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!