Sos! Víz ízű a krumplilevesem, mit tegyek?
Én így csinálom a krumplilevest:
Készítek egy pörköltalapot, (zsiradékon sok hagyma dinsztelve, pirospaprika rá) kevés vízzel elfőzöm, hogy a hagymakockák ne ropogjanak a levesben, majd felöntöm vízzel és sózom. Teszek bele karikázott sárgarépát, fehérrépát, zellerzöldjét, ezzel is főzöm egy darabig, majd amikor már a zöldségek 90%-ban puhák, akkor teszem bele a kockára vágott krumplit, mert annak viszonylag rövid idő elég.
Nyáron mehet bele 1 paprika és egy kisebb paradicsom is, a legvégén csipetke, vagy galuska.
Hogy te a pirospaprikaport hogy látod egyesével, az nekem rejtély.
Ha van egy kis időd és nem akarsz bele szalonnát, kolbászt:
Pici olajon nagyobb fazékban megfuttatod a karikára vágott répát, zöldséget, esetleg egy darabka zellert, babérlevelet. A tűzről lehúzva erre pirospaprika. Gyorsan felöntöd a mostani levesed levével. Teszel bele egy kis fej hagymát(bár az már van benne, elhagyhatod), egy gerezd fokhagymát, szeletke zöldpaprikát, kis darab paradicsomot. Só. Ha megfőtt, tedd bele a levesben megfőtt krumplidat. Szoktam bele főzni kevés eperlevél tésztát, de azzal vigyázni kell, mert elszívja a levet.
Tejföllel kínáld.
4-es vagyok
Én nem rántok semmilyen levest, de nem is habarom a krumplilevest.
Viszont aki szereti, az tehet bele a tányérján tejfölt.
A levesbe nem főzöm bele ilyen melegben, mert könnyebben romlik, hűtő ide vagy oda.
#8
Sózd meg!
Mitől édes???
Lehet mellényúltál és só helyett cukrot tettél bele?...mert egyébként nem lehet édes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!