Sos! Víz ízű a krumplilevesem, mit tegyek?
Én így csinálom a krumplilevest:
Készítek egy pörköltalapot, (zsiradékon sok hagyma dinsztelve, pirospaprika rá) kevés vízzel elfőzöm, hogy a hagymakockák ne ropogjanak a levesben, majd felöntöm vízzel és sózom. Teszek bele karikázott sárgarépát, fehérrépát, zellerzöldjét, ezzel is főzöm egy darabig, majd amikor már a zöldségek 90%-ban puhák, akkor teszem bele a kockára vágott krumplit, mert annak viszonylag rövid idő elég.
Nyáron mehet bele 1 paprika és egy kisebb paradicsom is, a legvégén csipetke, vagy galuska.
Hogy te a pirospaprikaport hogy látod egyesével, az nekem rejtély.
Ha van egy kis időd és nem akarsz bele szalonnát, kolbászt:
Pici olajon nagyobb fazékban megfuttatod a karikára vágott répát, zöldséget, esetleg egy darabka zellert, babérlevelet. A tűzről lehúzva erre pirospaprika. Gyorsan felöntöd a mostani levesed levével. Teszel bele egy kis fej hagymát(bár az már van benne, elhagyhatod), egy gerezd fokhagymát, szeletke zöldpaprikát, kis darab paradicsomot. Só. Ha megfőtt, tedd bele a levesben megfőtt krumplidat. Szoktam bele főzni kevés eperlevél tésztát, de azzal vigyázni kell, mert elszívja a levet.
Tejföllel kínáld.
4-es vagyok
Én nem rántok semmilyen levest, de nem is habarom a krumplilevest.
Viszont aki szereti, az tehet bele a tányérján tejfölt.
A levesbe nem főzöm bele ilyen melegben, mert könnyebben romlik, hűtő ide vagy oda.
Sózd meg!
Mitől édes???
Lehet mellényúltál és só helyett cukrot tettél bele?...mert egyébként nem lehet édes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!