Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehetséges egy igazi...

Hogyan lehetséges egy igazi Kádár-féle krumplilevest előállítani?

Figyelt kérdés
Recepteket várnék!
2020. jún. 13. 22:20
 1/5 anonim válasza:
100%
2020. jún. 13. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Endr 72 ***** válasza:
80%
Sehogy.Azért mert nincs olyan.Ez csak egy fogalom.
2020. jún. 14. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs, az milyen. Elolvastam a receptet, én pl. nem így készítem. A krumplit kockázom, felteszem főni de teszek hozzá répát, gyökeret és zellert is kb. akkorára vágva, mint a krumpli. Bele só, bors, majoranna, kevés őrölt babérlevél és tárkony. Én rántással sűrítem, amiben előzőleg megdinsztelem a vöröshagymát, fokhagymát, rá az őrölt pirospaprika, felengedem vízzel, bele kevés tejföl és rá a levesre. Felforralom. A végén még teszek bele egy-két buggyantott tojást, nagyon finom vele, de lehet kockákra vágott főt tojással is sűríteni. Pici ecetet bele a végén.
2020. jún. 17. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A Kádár János féle "Krumplileves legyen krumplileves" szólás szerintem valójában szerintem talán azt jelentheti, hogy amiről beszélünk, vagy teszünk, az legyen egyértelmű, mindenféle sallang nélkül.

Krumplileves recept pedig rengeteg van.

A legegyszerűbbtől az egészen bonyolultabbakig. Ételreceptek témában általában igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás.

De ha mondjuk a Kádár korszak konyhájára vagy kíváncsi, akkor ajánlom neked Horváth Ilona szakácskönyvét, ami először 1955-ben jelent meg. Nyilván ehhez nehéz hozzájutni, de azóta jelentek meg újabb kiadások.

Akkoriban még nem volt elbonyolítva semmi,nem is jutottak az emberek külföldi vagy főleg egzotikus alapanyagokhoz. Abból főztek, amit kaptak itthon.

Van a legegyszerűbb krumplileves, ha azt főzöm, is úgy kezdem, ahogy az előttem levő hozzászóló, csak sokkal egyszerűbben. krumplit vízben felteszem főzni sárga- és fehérrépával,esetleg némi petrezselyemzölddel. Ha megfőtt, sima paprikás rántással berántom. És a saját tányéromba egy kevés tejet teszek, arra szedem ki. Néha a petrezselyemzöldet is kihagyom, nagyon egyszerű leves, de én ezt így szeretem a legjobban.Ez tényleg jóformán csak krumplileves.:)

Aztán persze lehet variálni tejföllel, zellerrel és vagy majorannával vagy tárkonnyal. De van egy sima zelleres recept, a kockára vágott krumplit kevés zsírban üvegesre pirított hagymára szórom, átforgatom, szórok rá zellerzöldet,1 babérlevelet, pirospaprikát, és gyorsan, hogy a paprika meg ne égjen, felöntöm vízzel, ha kész, tejfölös habarással sűrítem.

És van, amit párszor már kipróbáltam:

[link]

Van egy megjegyzése az egyik készítési pontban, hogy "először csináljátok meg nélküle", na, azt én mindig úgy csinálom.:)Vagyis az adott két hozzávaló nélkül.

2020. jún. 17. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Tejföl, tojás, babérlevél... Ez már csak a kulákokra és burzsoára jellemző nagyzolás! Egy igazi kommunista bő vízben megfőzi a kockára vágott krumplit és mikor puha pici rántást tesz rá, csipet sóval ízesíti. Erőt, egészséget!
2020. jún. 17. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!